Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hela världen är på plats : konsulaten i Göteborg / the conslar corps in Gothenburg
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185597222
Titel
Hela världen är på plats : konsulaten i Göteborg / the conslar corps in Gothenburg
Författare
Carlsson, Lars O.
Förlag
Warne Förlag
Utgivningsår
2010
Omfång
239 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1062 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Beskrivning: Göteborg är en internationell handels- och mötesplats. I boken Hela världen är på plats beskrivs staden Göteborgs historiska och ekonomiska utveckling ur ett unikt och spännande perspektiv.
Färgstarka konsuler har genom alla tider starkt bidragit till utvecklingen av stadens affärsliv. Flera av dessa har också haft en stor betydelse när det gäller såväl export som import. Boken ger intressanta upplysningar om denna krets av utvalda personer.
Initiativet till boken har tagits av Konsulära Kåren i Göteborg, som låtit Ulf Andersson, förste arkivarie på Landsarkivet i Göteborg, ta fram namn på samtliga konsuler och konsulat från stadens tidiga år fram till våra dagar. Det är första gången ett sådant dokument sammanställts och nu presenteras. Göteborgsförfattaren Lars O. Carlsson beskriver på ett överskådligt sätt den internationella handelsstadens utveckling och presenterar kåserande porträtt över några utvalda konsuler.
Spännande fakta varvas med roliga anekdoter om exempelvis Karin Boyes farfar, som var Preussens konsul, om William Widgery Thomas Jr, som var en sann Sverigevän från Amerika, om konsul Jonas Alströmer, som introducerade potatisen i Sverige och hur en av Frankrikes första konsuler i Göteborg, J. A. Fournier, aktivt bidrog till att Bernadotte valdes till svensk tronföljare.
Boken ger svar på många intressanta frågor, men väcker också nya funderingar, exempelvis om alla livsöden som döljer sig bakom konsulernas namn och befattningar.