Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
ULF LÖFGREN - BARNBOKSFÖRFATTARE OCH ILLUSTRATÖR

ULF LÖFGREN - BARNBOKSFÖRFATTARE OCH ILLUSTRATÖR

Inbunden bok. Carlssons Bokförlag / Skrifter utgivna av Svenska barnboksinstitutet nr 96. 2007. 168 s. Inbunden. Förlagsband. 23x22,5cm. 898 gram.

Nära nyskick. Ur Lars-Ove Östenssons inledning: Namnet Ulf Löfgren och bilden av hans karaktäristiskt 'bulliga' illustrationer har sakta men säkert sjunkit in i medvetandet på ständigt nya och uppväxande generationer under mer är fyrtio års tid. Han har under sin långa karriär varit tämligen opåverkad av rådande trender och samhällsdebatter vid skapandet av sina böcker, bara vid ett fåtal tillfällen har han kommenterat samtiden och han hade kurage nog att stå emot all slags politisk agitering och grå vardagstristess i sina böcker. Trots att Ulf Löfgren skrivit och illustrerat för barn i mer än fyrtiofem år, har det inte skrivits särskilt mycket om hans gärningar; det har exempelvis inte givits ut någon bok om honom tidigare. I SvD skrev Lena Kåreland bland annat detta, när ULF LÖFGREN - BARNBOKSFÖRFATTARE OCH ILLUSTRATÖR kom ut: Äntligen, vill man utropa, har Ulf Löfgrens verk nu uppmärksammats i en grundlig studie av konst- och litteraturvetaren Lars-Ove Östensson. Det är en rikt och vackert illustrerad bok, där inte bara Löfgrens konstnärs- och författarskap skildras. Östensson ger också inblick i barnlitteraturens utveckling från slutet av 1950-talet, då Löfgren debuterade med Barnen i djungeln och fram till 2000-talet. För böcker av Ulf Löfgren: Välkommen att titta in på mina andra annonser på VILLA ROSAS BOKHYLLOR här på Bokbörsen!.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9173311212
Titel
Ulf Löfgren : barnboksförfattare och illustratör
Författare
Lars-Ove Östensson
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2007
Omfång
168 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
250 x 225 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
905 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ulf Löfgren har varit verksam i nära fem decennier som barnboksförfattare och illustratör. Han är en av de mest älskade, framstående och prisbelönta i sin genre. Här presenteras och analyseras hans rika produktion.

Ulf Löfgrens böcker har givits ut i mer än 20 länder. Han har skrivit mer än hundra böcker och illustrerat flera andra författare. Han är hittills den enda svensk som fått utmärkelsen Grand Prix vid biennalen i Bratislava. Att en sådan insats nu blivit föremål för en grundlig studie är lika glädjande som högst motiverat skriver Sonja Svensson i bokens förord.

Lars-Ove Östensson är konst- och litteraturvetare som sedan barnsben intresserat sig för Ulf Löfgrens bilder. Han har alltid varit fascinerad av bildligt berättande och hyser ett varmt intresse för bilderböcker.