Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sofies bok

Sofies bok

Häftad bok. Brain Books. 2002. 167 sidor.

Mycket gott skick. Format 23 x 19 cm Vikt 385 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, illustrerad med små sv/v teckningar. Förord av Pekka Markkula. Ur baksidestexten: "Jag heter Sofie Flint och är 14 år. Jag går på Junedalsskolan och ska börja i åttan. Jag bor i Jönköping, i Mariebo. Mina intressen är att spela basket, vara med kompisar, shoppa, se på tv, med mera". Så berättar Sofie själv i ett avsnitt i denna bok, som bär hennes namn. När hon gick i sjätte klass skrev hon om sin jordenruntresa, där fakta och fantasi förenas i dagboksform. Reseskildringen var ett årslångt ämnesövergripande projekt som initierades av hennes klasslärare, Lasse Elfgaard, och som drevs gemensamt av arbetslaget. Av alla elever var Sofie den som antog utmaningen att våga skriva så att det skulle vara möjligt att publicera hennes texter. I Sofies bok varvas de båda rösterna- Sofies faktamängda och personliga reseberättelse och Lasses reflektioner - i ett för läsaren engagerande tilltal. Utifrån sin långa läs- och lärarerfarenhet filosoferar Lasse - konkret och lättfattligt - runt vardagliga grundfrågor, såsom inlärning, arbete, kunskap och lärarens möjligheter att möta individens behov. Hans tänkande visar att det enda i längden hållbara sättet att arbeta är det som balanserar kontinuitet med kreativt nytänkande. Sofies bok präglas av arbetsglädje och stark humanistisk och konkret inställning till människorna, livet och yrkespraktiken som lärare.
// SIGNERAD på titelsidan med tillhälsning av bokens författare Lasse Elfgaard. En sida har ett hundöra, diskreta blädderspår förekommer, den lilla vita klisterpricken på framsidan är nu borttagen. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [5163]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9189250656
Titel
Sofies bok
Författare
Lasse Elfgaard - Sofie Flint
Förlag
Brain Books
Utgivningsår
2002
Omfång
167 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
Vikt
382 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Eleven har skrivit en fantastisk reseberättelse, kryddad med både fakta och känsloupplevelser. Läraren skriver om hur man arbetat för att ge eleverna möjlighet att skriva sådana berättelser och reflekterar samtidigt över pedagogiska frågor och vardagsproblematik. De båda författarrösterna samtalar på ett personligt sätt med läsaren. I Sofies bok finns många tips och ideer och den stimulerar och inspirerar till egna filosofiska tankar runt lärandets möjligheter.