Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
ABSOLUT JAG, CLARICE BEAN

ABSOLUT JAG, CLARICE BEAN

Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1 uppl. 2003. 192 sidor.

Nära nyskick. Boken är en gallrad biblioteksbok. Den är varsamt hanterad. Inga märken eller markeringar förutom bibliotekets egen stämpel. Ur bokens recensioner: ” ABSOLUT JAG är den första av en serie böcker om Clarice Bean som översatts till svenska. Lauren Child är från början illustratör och har tidigare givit ut flera bilderböcker för yngre barn. Clarice är 11 år och berättar i jagform om sitt liv. Hon är mellanbarn i en i stor familj där även morfar, hund och katt ingår. En perfekt inramning för en flickbokshjältinna av den självironiska sorten. Stoiskt uthärdar hon den svåra omvärlden, en orättvis lärarinna, en efterhängsen lillebror, en tjatig mamma och så vidare. Bästa kompisen, och läsaren förstås, är de enda bundsförvanterna i denna outhärdliga värld.” Originalets titel: Utterly Me, Clarice Bean. Översättning: Lotta Olsson.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9129659116
Titel
Absolut jag, Clarice Bean
Författare
Child, Lauren
Förlag
Rabén & Sjögren
Utgivningsår
2003
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
140 x 194 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
483 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Clarice Bean, det är jag! Jag är inte enda barnet, men det händer att jag önskar jag att jag var det. Vi är sex personer i min familj, ibland känns det som klart för många. Min lärare Mrs Wilberton vill att vi ska göra ett bokprojekt i skolan. Det hela verkar typiskt trist tills jag upptäcker att man kan vinna ett pris för det. Jag och min bästa vän Betty Moody har bestämt oss för att vinna det, frågan är bara hur?"

Den uppfinningsrika Clarice Beans berättelse om vänner, skola och familj är underhållande, smart och bitsk. En bok för dem som liksom Clarice Bean älskar att läsa och gärna slukar bra böcker liksom hon slukar böckerna om "Ruby Redfort" .

Författaren Lauren Child har också gjort de fantastiska, originella bilderna, boken är genomillustrerad i svartvitt.

"Huvudpersonen är en ovanligt påhittig och sjövild flicka - något som är positivt i en barnboksvärld som brukar vara tom på handlingskraftiga tjejförebilder."
Ulla Rhedin, DN