Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Chopstick stories

Chopstick stories

Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2025. 160 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Helt ny. Obläddrad, oläst.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127186514
Titel
Chopstick stories
Författare
Lei, Karin
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2025
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
I Chopstick stories delar Karin Lei med sig av ett 50-tal recept från sitt hemmakök, varvat med histo­rier och tips. Recepten är en blandning av smaker hon har vuxit upp med och nya favoriter. Här finns var­dagsrätter att ta till när tiden är knapp, som snabba biangbiangnudlar och smakrika currynudlar som du gör på 10 minuter. Det finns också rätter att servera när du vill samla många runt bordet och har lite mer tid i köket.
När Karin växte upp drev föräldrarna både japan­ska och kinesiska restauranger, och i kapitlet Fyra små rätter hittar du deras recept på klassiker som biff med bambuskott, friterat fläsk med sötsur sås och kyckling med cashewnötter.
Under sina resor till Taiwan, föräldrarnas hemland, har Karin samlat på sig en massa streetfood-favoriter som säljs på livliga night markets – allt från frasiga scallion pancake wraps till grillad majs med shacha-sås, popcorn chicken och kanderade fruktspett.
Recepten bygger i huvudsak på ingredienser från Karins basskafferi och i boken går hon igenom vilka basvaror och smaksättare som är bra att ha hemma för att lätt kunna kan laga kinesiskt och taiwanesiskt.
Karin Lei tillbringade en stor del av sin barndom på sina taiwanesiska föräldrars restauranger i Sverige. Matintresset har alltid varit stort och på sociala medier delar hon bland annat kinesisk och taiwane­sisk husmanskost. Hemsidan chopstickstories.se ska­pade Karin för att dokumentera föräldrarnas recept, eftersom de själva inte hade skrivit ner något. Karin utbildar sig nu till te-sommelier och har även skrivit boken Dumplings & annan dim sum (2022).