Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Radikalism : Perspektiv på radikala uttryck och handlingar inom konst, filosofi och religion

Radikalism : Perspektiv på radikala uttryck och handlingar inom konst, filosofi och religion

Häftad bok. Carlsson. 2022. 250 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// I boken diskuterar författarna åtta exempel på radikala uttryck eller radikalism: från konstvetenskapligt, religionsvetenskapligt och från filosofiskt perspektiv.

Vad innebär det att vara radikal eller inta en radikal position? Vad medför en radikalisering? Onekligen uppfattas vissa idéer och handlingar som radikala i vissa sammanhang, men inte i andra.

Här möter vi olika typer av radikala idéer och uttryck. Sammantagna ger exemplen perspektiv på det som kan betraktas som en radikaliseringsproblematik. Ordet radikal har många betydelser, vilket diskuteras i kapitlen - inom vetenskapen, konsten och politiken osv.

Man iakttar sex vågor av radikalism: den första anarkistiska; den andra som anti-kolonialvågen; den tredje som vänstervågen; den fjärde som den religiösa vågen; ibland därtill en femte genom högerextremistiska krafter och slutligen även en sjätte miljöradikal våg.

Här avhandlas kulturskapande anarkister i 1890-talets Paris; radikala filosofer i Wienkretsen; modernismen; radikal arkitektur; efterkrigstidens skandinaviska konstscen; etropisk konflikthantering; våldsutövning i IS; den ariska rasens Ragnarök; Martin Heideggers förslag i radikal tradition.

Författarna är forskare, docenter och professorer vid universiteten i Linköping och Växjö och har tidigare utkommit med flera liknande antologier.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189065253
Titel
Radikalism : perspektiv på radikala uttryck och handlingar inom konst, filosofi och religion
Författare
Lejon, Kjell O.
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2022
Omfång
272 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
154 x 210 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
595 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I boken diskuterar författarna åtta exempel på radikala uttryck eller radikalism: från konstvetenskapligt, religionsvetenskapligt och från filosofiskt perspektiv. Vad innebär det att vara radikal eller inta en radikal position? Vad medför en radikalisering? Onekligen uppfattas vissa idéer och handlingar som radikala i vissa sammanhang, men inte i andra. Här möter vi olika typer av radikala idéer och uttryck. Sammantagna ger exemplen perspektiv på det som kan betraktas som en radikaliseringsproblematik. Ordet radikal har många betydelser, vilket diskuteras i kapitlen - inom vetenskapen, konsten och politiken osv. Man iakttar sex vågor av radikalism: den första anarkistiska; den andra som anti-kolonialvågen; den tredje som vänstervågen; den fjärde som den religiösa vågen; ibland därtill en femte genom högerextremistiska krafter och slutligen även en sjätte miljöradikal våg. Här avhandlas kulturskapande anarkister i 1890-talets Paris; radikala filosofer i Wienkretsen; modernismen; radikal arkitektur; efterkrigstidens skandinaviska konstscen; etropisk konflikthantering; våldsutövning i IS; den ariska rasens Ragnarök; Martin Heideggers förslag i radikal tradition. Författarna är forskare, docenter och professorer vid universiteten i Linköping och Växjö och har tidigare utkommit med flera liknande antologier.