Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Perelandra : roman

Perelandra : roman

Inbunden bok. Örebro : Libris. 1992. 256 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Omslaget, baksida: tre obetydliga riss och litet prislappsmärke.
Perelandra är den andra boken i The Space Trilogy av C.S. Lewis från 1943. I serien ingår också böckerna Utflykt från tyst planet och Vredens tid som är bok ett och tre.
Berättelsen handlar om Ransom. Han får i uppdrag att åka till planeten Perelandra (Venus) för att avgöra planetens öde. Där möter han en man som heter Weston. Weston för med sig ondska in i den unga världen och allt hänger till sist på Ransom.
Två människor störtar ner genom det molnskikt som omger planeten Venus. En av dem representerar en ogripbar, ofattbar ondska den andre är utsänd på ett förfärande uppdrag. På den sällsamma planeten Venus yta möts de i en kamp som kommer att avgöra en ung och oskuldsfull världs öde. "Perelandra" behandlar det urgamla temat om kampen mellan det goda och det onda, men den gör det med en intensitet och en klarsyn som gör den unik. I denna fristående fortsättning av "Utflykt från tyst planet" för C. S. Lewis debatten om människans natur vidare i en form som inte bara är effektiv och tänkvärd, utan också formas till en sällsynt läsvärd roman. - Clive Staples Lewis, mer känd som C.S. Lewis, född 29 november 1898 i Belfast, Nordirland, död 22 november 1963 i Oxford, Oxfordshire, var en brittisk författare, teolog, poet och akademiker (litteraturprofessor), mest känd för sin bokserie Berättelsen om Narnia. Han har också skrivit science fiction-böcker som Utflykt från tyst planet, Perelandra och Vredens tid. 1955 kom hans självbiografi Surprised by Joy. Lewis fick namnet Clive Staples, men bestämde som barn att han ville bli kallad "Jack" istället. Han började skriva redan som barn då han skrev om en fantasivärld, kallad "Boxon", som han hittat på tillsammans med sin storebror Warren. Deras mor Flora dog i cancer när barnen var tretton respektive tio år gamla. Under första världskriget tjänstgjorde Lewis som officer i Somersets lätta infanteriregemente. Han hade fänriks grad. Efter kriget återupptog han sina studier och undervisade länge vid Magdalen College i Oxford. 1954 blev han professor i medeltids- och renässanslitteratur vid Magdalene College, Cambridge. I slutet av 1920-talet blev han övertygad kristen, efter att tidigare ha betraktat sig som ateist. Omvändelsen kom efter samtal bland annat med den katolske vännen och kollegan J.R.R. Tolkien, men till skillnad från vännen blev han anglikan. Lewis kom att bli en försvarare av kristendomen och skrev över 40 verk i teologiska frågor, som Kan man vara kristen? och den humoristiska Från Helvetets brevskola. Studiebrev om de bästa metoderna att föra en själ till förtappelse. Även hans mest kända verk, de allegoriskt skrivna barn- och ungdomsböckerna Berättelsen om Narnia, vittnar om hans kristna tro. Han tillhörde, liksom Tolkien, The Inklings, som bestod av skrivande akademiker som träffades regelbundet för att diskutera varandras texter.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9171948910
Titel
Perelandra : roman
Författare
Lewis, C. S. 1898-1963. - Gällmo, Gunnar
Förlag
Örebro : Libris
Utgivningsår
1992
Språk
Svenska