Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gud är röd

Gud är röd

inb. 202 sidor, narin förlag 2013, nyskick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197890946
Titel
Gud är röd : berättelser om hur den kristna tron överlevde och blomstrade i de kommunistiska Kina
Författare
Yiwu, Liao
Förlag
Narin förlag
Utgivningsår
2013
Omfång
202 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
158 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
419 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Liao Yiwu fick 4 års fängelse för att ha skrivit dikter om massakern på Himmelska fridens torg 1989. Hans skrifter har bannlysts i Kina och han har varit jagad av säkerhetspolisen. 2011 lyckades han efter flera försök lämna landet och bor nu i Tyskland. Liao fick under bokmässan i Frankfurt 2012 De tyska bokhandlarnas fredspris.

Liao Yiwu som är buddhist, har rest runt i avlägsna bergstrakter i Kina, och intervjuat ett 15-tal kristna om deras liv och tro. Hans väv av berättelser visar en triumferande historia om en livaktig kyrka som växer mot alla odds. Det är en rörande hyllning till Kinas modiga trosgestalter, som visar att en totalitär regim inte kan kontrollera allt som finns i människors hjärtan.

Gud är röd handlar bland annat om den över 100 år gamla nunnan som trots misshandel och hunger och decennier av fysiskt slit fortsatte att kämpa för att regeringen skulle göra ett rättmätigt återlämnande av kyrkans mark som de hade tagit. En annan är kirurgen som gav upp en lönsam tjänst som administratör på kommunisternas sjukhus, för att gratis behandla bybor i avlägsna bergstrakter i Kinas sydvästra områden. En tredje är den protestantiske pastorn, vars minne hedras i Westminister Abbey med en staty över martyrer. Han blev avrättad under kulturrevolutionen som ?en oförbätterlig kontrarevolutionär?.

?I denna bok vandrar Liao runt i de gamla glömda byarna i sydvästra delen av Kina och upptäcker en andlig värld som är försummad av den moderna världen och upprättar en betydande del av Kinas historia som blivit förvrängd, raderad eller bortglömd. Han dokumenterar en speciell grupps livsberättelser, de som kämpar mot förtryck för att bevara sin tro. Liaos bevakning av kristna tillåter sanningen att lysa i mörkret. Det är det vackra med hans skrivande.?

Liu Xiaobo, Nobels fredspris 2010