Middag med Mandela. Möten, minnen och recept (sign.)
Inbunden bok. Ekerlids. 1:a uppl. 2019. 322 sidor.
Nära nyskick. Signerad m. tillskrift av författaren på försättsbladet. Fotoillustrerad i färg. "Maten spelar en central roll för både människa och samhälle och är så mycket mer än bara mat; den är identitet, kultur och gemenskap. Tove Lifvendahl bjuder in läsaren till ett antal personliga möten som på olika sätt har maten som utgångspunkt. Hon berättar om ett oförglömligt möte, och middag, med Nelson Mandela. Vidare spisar hon sallad med Göran Persson, hummus med Michael Bindefeld, schnitzel med Lena Andersson, torsk med Leif Mannerström och tapas med Maria Borelius. I hennes eget liv har maten en central betydelse. I boken varvas barndomsminnen med ett axplock ur hennes personliga receptsamling. Tove Lifvendahl tar oss med ut i svampskogen, till bakstugan i Jämtland, till Indien och Gotland samt berättar vad som inspirerat och inspirerar henne i köket. Förrätter, varmrätter, efterrätter, bröd och småkakor. 60 läckra recept för både vardag och fest; allt från norrländska glödhoppor till toscansk bönsoppa, peruansk ceviche, mormor Ebbas rullrån och livsfarlig chokladtryffelkaka".
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789188849373
- Titel
- Middag med Mandela : möten, minnen & recept
- Författare
- Lifvendahl, Tove
- Förlag
- Ekerlids
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 314 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 217 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1039 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maten spelar en central roll för både människa och samhälle och är så mycket mer än bara mat; den är identitet, kultur och gemenskap. I den här boken bjuder Tove Lifvendahl in läsaren till ett antal personliga och unika möten som på olika sätt har maten som utgångspunkt. Hon berättar om ett oförglömligt möte, och middag, med Nelson Mandela. Vidare spisar hon sallad med Göran Persson, hummus med Michael Bindefeld, schnitzel med Lena Andersson, torsk med Leif Mannerström och tapas med Maria Borelius. Vad har mat betytt och betyder för dem? Kött eller vegetariskt? Mat som kultur och matkultur I hennes eget liv har maten en central betydelse. I boken varvas barndoms(mat)minnen med ett axplock ur hennes personliga receptsamling. Tove Lifvendahl tar oss med ut i svampskogen, till bakstugan, skolmatsalen, Indien och till Gotland och berättar vad som inspirerat och inspirerar henne i köket. Förrätter, varmrätter, efterrätter, bröd och småkakor 50 läckra recept bjuder till bords, i både vardag och fest. Vi bjuds på norrländska glödhoppor, fantasifulla tårtor, kubanskt fläsk, och småkakor i mängder med mera med mera
