Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hinsehäxan

Hinsehäxan

Pocketbok. Lind & Co. 1 uppl. 2011. 307 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174610697
Titel
Hinsehäxan
Författare
Lillemor Östlin
Förlag
Lind & Co
Utgivningsår
2011
Omfång
307 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
174 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hinsehäxan är en försäljningssuccé med över 80 000 sålda ex. Boken ligger till grund för SVT:s storsatsning i januari på en dramaserie med samma namn, med skådespelare som Vera Vitali och Göran Ragnerstam. I samband med detta släpper Lind & Co en ny pocketutgåva.

Lillemor Östlin är inte vem som helst. Hon har tillbringat mer än 25 år av sitt liv i svenska fängelser. Tre gånger har hon rymt från kvinnoanstalten Hinseberg. I 40 år har hon använt amfetamin. Här berättar hon om sitt liv: uppväxten, vägen till prostitution, narkotikamissbruket, oskyldiga och mindre oskyldiga brott, de många domarna och om hur det är att sitta i fängelse.

Hinsehäxan är inte en bok om en råbarkad kriminell person, utan en gripande berättelse om en stark, självständig och begåvad kvinna. En kvinna som förlorar omsorgen om sina barn och som trots hårda motgångar i livet fortsätter att kämpa. Boken ger också en bild av hur den svenska kriminalvården fungerar och beskriver vilka låga beviskrav som ställs i narkotikamål.

I boken berättar Lillemor Östlin även om sitt förhållande till före detta justitieminister Lennart Geijer. Då de träffades första gången var han chef på TCO och de inledde ett förhållande som nästan blev likt vilket som helst med den skillnaden att han betalade för det. Här ger Lillemor sin version av Geijeraffären och bordellhärvan.

LILLEMOR ÖSTLIN (f. 1940) har förutom Hinsehäxan även skrivit Dagbok från kvinnofängelset (Lind & Co, 2009) och kriminalromanen Skäligen misstänkt för mord (Lind & Co, 2011).

"En fartfylld, gripande och strålande begåvad bok av en kvinna som vet mer om kriminalitet än tio deckardrottningar tillsammans."

Maria Küchen, Expressen, om Hinsehäxan