Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Rött och Blått - Bevare oss väl! En kriminalroman i rött.

Rött och Blått - Bevare oss väl! En kriminalroman i rött.

Fint skick Helklotband med skyddsomslag E Ternella Böcker, 2008, Sk.omslag ngt 'invikt' i över- och underkant, med någon lite reva. Dedikation från författaren. 272s

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789197358545
Titel
Rött och Blått : bevare oss väl!
Författare
Ulf Henrik Lindberg
Förlag
E Ternella Böcker
Utgivningsår
2008
Omfång
272 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
175 x 245 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
647 g
Språk
Svenska
Baksidestext
BEVARE OSS VÄL!

I denna kriminalroman, BEVARE OSS VÄL! rik på färgstarka figurer och sällsamma skeenden, förflyttas vi i tid och rum till grevskapet Oldthunderlamb i södra England. Handlingen tilldrar sig under några försommarveckor i onådens år 1939. Platsen är byn Cockburn, the village, och dess väna omgivningar, där livet på ytan synes vara en idyll, trots aningar om storkonflikter och annalkande krig på den europeiska kontinenten. Men även denna lilla värld har mörka hemligheter, dolda sedan länge av några bland stadens respektabla stöttepelare bakom charmfulla fasader och i djupa gömmor.
Hit kommer Miss Shirley Wombes, i vardagslag lärarinna i en liten londonskola, men av misstag utsedd av stjärnadvokaten barrister Ralph Silver-Sky att som detektiv undersöka, om allt gick rätt till, när arvet efter framlidne Sir Archibald Thorham gjordes upp för ett decennium sedan. Det gäller inte bara hans stora förmögenhet och godset Thorhamstead Manor House med tillhörande vidsträckta ägor, utan även de världsberömda Thorhamstead Experimental Farm och Thorhamstead Experimental Station.
Hit kommer också deckarhabituén, skandinaviskan och genusforskaren Miss Dr Hahnsohn efter att ha skuggat Miss Wombes från dennas adress 221 B Josephine Street i London. Utanför bykyrkan St Nicholas en dag i maj träffar de varandra och kyrkoherde Rev. Cecil Baffin av en slump, som det förefaller. Men anledningen är för detektiven hennes uppdrag och för den åt deckarläsandet hemfallna att nästla sig in i den kriminalroman, som Miss Wombes ämnar skriva om fallet Thorham. Dr Hahnsohn skyr inga aldrig så påflugna medel, för att som den första läsaren av föreliggande roman kasta sig rätt in i handlingen.
Inledningsvis blir de båda, ej särskilt såta, damerna inbjudna på tea and scones in the vicarage, där de dras in i kyrkoherdefruns, Mrs Josephine Baffin, litterära diskussionsgrupp.
Detta är den fridfulla upptakten. Miss Wombes tvingas genom köpslagan, för att begränsa Miss Hahnsohns framfart, göra henne till sin assistent. För att lösa fallet tar fröknarna till flera olika skepnader, både kvinnliga och manliga. Det blir exkursioner bl a till Scotland Yard i London och till små städer i Skottland, i början var och en för sig. Informationer inhämtas i när och fjärran, inte minst från Indien.
Wombes lär sig snart privatdetektivens vanskliga arbete, och vad denna behöver för att lösa de mest gäckande gåtor; tänkarposen, den högt uppdrivna iakttagelseförmågan, den tvingande logiken i slutledningskonsten. Inte minst viktigt för henne är det att kunna visa upp en känsla för exklusiv musik och en smak för och kännedom om de mest utsökta whiskey-märken. Hennes kärleksliv är inte det bästa, sagt med ett understatement. Hon är ett tragiskt fall för glasberget, sedan hennes fästman i ungdomen övergav henne. Detta trauma utsätter henne fortfarande efter mer än tjugu år för pinsamma incidenter
Skeendena utvecklas till en början lugnt och utan de för genren utmärkande ruskigheterna. Genom våra hjältinnors envetna jagande efter sanningen, trissas emellertid dramatiken upp, och finalen utvecklas till ett crescendo av ett slag, som vi borde ha förskonats från, och på en plats där det inte borde ha skett.