Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Nya Varvets dyktank : ubåtssäkerheten på västkusten under andra världskriget

Nya Varvets dyktank : ubåtssäkerheten på västkusten under andra världskriget

Statens maritima museer, 2003 Hft. 154s.
24x17cm, 396g. Rikt illustrerad.

Mycket gott skick. ISBN 9185268925. Serie: Maritima skrifter 2.
Inte många känner till det anonyma tegelhusets spännande historia. Det är numera inrett som kontorslokal, men få vet att det under många år inrymde en sex meter hög, vattenfylld plåttank som fungerade som övningstank för dykare och ubåtspersonal. Här tränade man fri utstigning från sjunken ubåt och behandlade även dykarsjuka. Behandlingarna ägde rum i en tryckkammare, som även kom att användas för behandling vid andra diagnoser i allt större utsträckning. Tester och förbättringar av dykardräkter och andningsapparater hörde också till personalens arbetsområden. Författaren Claes Lindemark är f.d. marinläkare som ansvarat i 25 år för medicisk dykerisäkerhet vid övningstanken i Karlskrona. Här berättar han om verksamheten king Nya Varvets dyktank i Göteborg med hjälp av sina medförfattare, marinläkarna vid västkusten. Även "Dyk-Olle", från början anställd som dykerireparatör vid Nya Varvets dyktank, skildrar spännande upplevelser av verksamheten kring dyktanken under och efter andra världskrigets orostider.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9185268925
Titel
Nya Varvets dyktank : Ubåtssäkerheten på västkusten under andra världskriget
Författare
Claes Lindemark
Förlag
Statens maritima museer
Utgivningsår
2003
Omfång
154 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
170 x 240 mm Ryggbredd 9 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
Inte många känner till det anonyma tegelhusets spännande historia. Det är numera inrett som kontorslokal, men få vet att det under många år inrymde en sex meter hög, vattenfylld plåttank som fungerade som övningstank för dykare och ubåtspersonal. Här tränade man fri utstigning från sjunken ubåt och behandlade även dykarsjuka.
Behandlingarna ägde rum i en tryckkammare, som även kom att användas för behandling vid andra diagnoser i allt större utsträckning. Tester och förbättringar av dykardräkter och andningsapparater hörde också till personalens arbetsområden.
Författaren Claes Lindemark är f.d. marinläkare som ansvarat i 25 år för medicisk dykerisäkerhet vid övningstanken i Karlskrona. Här berättar han om verksamheten king Nya Varvets dyktank i Göteborg med hjälp av sina medförfattare, marinläkarna vid västkusten. Även "Dyk-Olle", från början anställd som dykerireparatör vid Nya Varvets dyktank, skildrar spännande upplevelser av verksamheten kring dyktanken under och efter andra världskrigets orostider.