Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Klark Svensson och kärleken

Klark Svensson och kärleken

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 64 sidor.

Mycket gott skick. Det är sommarlov och alla Klarks kompisar är bortresta. Som tur är flyttar Sara in i grannhuset. Hon är en bra kompis och kan dessutom rulla ihop tungan, precis som Klark. Men när Oskar, Lovisa och de andra i klassen kommer tillbaka får Sara inte godkänt av dem. Klark vill vara schyst. Mot alla. Mot sina kompisar och mot Sara som han vill fråga chans på. Istället måste han välja, fast det är omöjligt...

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127087699
Titel
Klark Svensson och kärleken
Författare
Lindqvist
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2004
Omfång
64 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
7 x 225 mm Ryggbredd 150 mm
Vikt
191 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Klark känner sig lätt som en fjäder. Han hoppar upp och ner lite för att kolla om han kan flyga. Han gör så ibland. Just nu känner han att han skulle kunna. Tyvärr flyger han inte – inte den här gången heller. Men det gör ingenting. Han är glad i alla fall. Och han sjunger, tyst, så ingen hör.

Jag känner Sara Bergström,

hon heter Sara Bergström,

det är hennes namn.

Hon är så cool, cool, cool

Att jag hoppar i en pool.

Hon är så snygg, snygg, snygg,

så jag får ont i min rygg.

Sara Bergström!

Klark Svensson har sommarlov. Alla hans kompisar är bortresta, men i grannhuset flyttar förälskelsen in – Sara Bergström. Dagarna, som förut var långa som spagetti, blir korta som snabbmakaroner. När kompisen Oskar kommer hem från Legoland blir Klark jätteglad, nu kan de leka tillsammans alla tre. Men Oskar och Sara verkar inte gilla varandra något vidare. Klark vet inte om han ska våga erkänna att han tycker om någon som hans bästa vän tycker är dum. Kanske ska han fråga chans på Lovisa istället?

Andra boken om Klark Svensson och hans vardagsfunderingar om livet, kärleken och tiden. Om En dag i Klark Svenssons liv skrev Gunnar Åberg , Btj bland annat: "Boken är kul att läsa för både barn och vuxen. Spänningsmomenten bidrar ytterligare till att göra den lämpad som högläsningsbok för den aktuella åldersgruppen. Klark lever dessutom i ett för de flesta igenkännbart sammanhang, dvs med föräldrar, kamrater och skola."

Ålder: 5–8 år

Inga-Lina Lindqvist (text). Född 1964. Kritikerrosad poet. Arbetar även som kulturjournalist, bland annat för GP, Sydsvenskan och Aftonbladet. Har tre söner som självklart inspirerat Inga-Lina till böckerna om Klark.

Annika Lundholm Moberg (bild). Född 1964. Dalkulla som efter gymnasiet pluggade på Camden Arts Centre i London samtidigt som hon jobbade som assistent åt en japansk modedesigner (Hidy Misawa). Har sedan 1988 jobbat på diverse reklambyråer som originalare/AD-assistent och illustratör, frilansar sedan ett par år tillbaka. Bor i Göteborg med sin familj