Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vendettan

Vendettan

Pocketbok. Damm förlag. 1 uppl. 368 sidor.

Nära nyskick. * * * * * Judy Carrier är en ung, ganska oerfaren försvarsadvokat. Hon får ett fall som hon tror ska vara enkelt. Tony Lucia är en liten och späd, 79-årig italiensk immigrant med ett milt och vänligt sätt. Hans största intresse är att ta hand om och sköta om duvor. Nu står han anklagad för att ha mördat den jämnårige maffiamedlemmen Angelo Coluzzi, och tanken är för Judy så absurd att hon inte för ett ögonblick betvivlar att han är oskyldig. Det hela blir mer komplicerat när Tony inte bara erkänner att han mördat Coluzzi utan också säger att han är stolt över att ha gjort det. Men Tony kallar det inte mord - för honom rör det sig om en vendetta. Efter femtio år han han äntligen fått sin hämnd och enligt honom har rättvisa skipats. När Tony och Angelo var unga och bodde i Italien dödade nämligen Angelo Tonys hustru på grund av svartsjuka. Förmodligen är det även Angelo som många år senare dödat Tonys son och sonhustru.

Fallet ger Judy inblick i en verklighet som är helt främmande för henne. Medlemmarna i familjen Coluzzi är mäktiga och är nu själva ute efter en blodig hämnd. De förstör Tonys hem och dödar många av hans duvor. Tony har bara sin sonson Frank som kan ta hand om honom och Frank förklarar att han kommer att försvara Tony in i det sista - kosta vad det kosta vill.
Judy har stora problem med hur hon ska lägga upp försvaret. Tony tycker inte att han gjort något fel. Det finns inga bevis för att Angelo verkligen har dödat Tonys hustru eller hans son och sonhustru. Och Tony vägrar gå med på att han skulle varit sinnesförvirrad när mordet på Coluzzi begicks.
Rättegången börjar, och det går inte bra för Judy. Tony framstår som en man som tagit rättvisan i egna händer och Judy förstår att hon måste försöka skaffa fram bevis för att Angelo är skyldig till morden Tony anklagat honom för.
Judy utsätts för flera attentat, hon och Frank blir beskjutna och Tony får brev där han hotas till livet. Alla inser att familjen Coluzzi ligger bakom detta, men polisen är maktlös. Desperat vänder sig Judy till sin chef, den tuffa, kvinnliga advokaten Bennie Rosato. Bennie säger att det enda Judy kan göra är att slå tillbaka mot familjen Coluzzi, något som Judy bävar för.
Hon vet att det kommer att behövas både mod, tur och skicklighet för att hon ska kunna skaffa fram bevisen som kan rädda Tony. För att vinna målet måste hon riskera allt - till och med sitt eget liv ...

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9177152891
Titel
Vendettan
Författare
Lisa Scottoline
Förlag
Damm förlag
Utgivningsår
2003
Omfång
368 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
109 x 178 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
202 g
Språk
Svenska