Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Rädda mitt barn : om männen som riskerar livet för att återföra kidnappade barn till deras mödrar

Rädda mitt barn : om männen som riskerar livet för att återföra kidnappade barn till deras mödrar

Inbunden bok. Stockholm : Forum. 1993. 347 sidor.

Nyskick. Kidnappning av egna barn har blivit allt vanligare i västvärlden. Ofta handlar det om fäder från andra länder som efter en skilsmässa vill att barnet ska växa upp i hans eget land och fostras efter hans kulturella mönster. I dessa länder har oftast inte kvinnor rätt till vårdnaden om sina barn, och de mödrar som råkat ut för dessa händelser upptäcker snart att de hamnat i en mardröm.

Deras egna länders regeringar varken kan eller vill hjälpa dem, och de blir ensamma med sin desperation och ångesten över att kanske aldrig få träffa sina barn igen.

Den här boken handlar om den instans som blivit några amerikanska mödrars sista utväg. CTU (Corporate Training Unlimited) har hittills genomfört sju uppseende väckande och lyckosamma räddningsoperationer i andra länder. RÄDDA MITT BARN skildrar fyra av dessa aktioner...

Den 28 januari 1988 fritogs sjuåriga Lauren i en dramatisk räddningsaktion i Jordanien. Hon hade kidnappats av sin far Ali i USA och i hemlighet förts till hans hemstad nära syriska gränsen. Det var tack vare tre modiga män som mor och dotter till slut kunde återförenas.

Trots att Lauren var strängt bevakad dygnet runt lyckades de i en överraskningsmanöver föra bort henne och hinna ut ur landet innan alla gränser spärrades. Männen kom från CTU, ett litet amerikanskt företag som arbetar med säkerhetsfrågor och som drivs av före detta elitsoldater.

I Rädda mitt barn berättas om några av deras uppmärksammade operationer i andra länder för att frita kidnappade barn. De använder varken våld eller vapen men tar oerhört stora personliga risker under dessa djärva aktioner.

Här får vi följa flera av dessa uppdrag steg för steg och också ta del av både offrens och räddarnas gripande historier. En andlöst spännande berättelse med ett dramatiskt stoff direkt ur livet.

"Mer spännande än den bästa thriller" - Publishers Weekly.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137104330
Titel
Rädda mitt barn : om männen som riskerar livet för att återföra kidnappade barn till deras mödrar
Författare
Livingstone, Neil C. - Leijer, Dagmar
Förlag
Stockholm : Forum
Utgivningsår
1993
Språk
Svenska