Lomelinos pajer
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 144 sidor.
Nära nyskick.
Som fotointresserad älskar jag Lindas böcker. Sen hjälper det ju att hon är både bra på att baka, dekorera och inspirera med sina fantastiskt vackra bilder. Boken är indelad i "Pajskola", "Pajer med lock", "Smulpajer", "Galetter", "Minipajer & tarter", "Öppna pajer" och "Tillbehör". Den här boken är tillägnad söta pajer, inte matpajer och är full av vackra, mörka bilder – författarens signum.
Jag gillar pajskolan och alla "visa hur bilder" när det kommer till dekoration av pajdeg. Jag uppskattar också ingresstexterna till recepten som berättar lite mer om bakverken. I övrigt känns det här som en ganska vuxen bok, alltså recept som kanske främst tilltalar en äldre publik. Jag kan dock ha fel! Men med ingredienser som sprit, brynt smör och ganska hårt gräddade pajer med mycket lock så får jag den känslan. Den här boken är ett riktigt guldkorn till dig som likt mig själv uppskattar att baka och experimentera med nya godsaker.
Boken är lätt kantstött och har mindre skavanker på fram och baksida. Utöver det inga skadade sidor eller klotter. Sparsamt använd och nästintill nyskick. Söker ett kärleksfullt hem där den får fortsätta att komma till användning!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789174244830
- Titel
- Lomelinos pajer
- Författare
- Lomelino, Linda
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 728 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pajer på tvären, på längden. Runda och fyrkantiga. Med knaprigt smul, med flätade pajlock. Små pajer att äta med handen. Paj på pinne. Tarteletter och öppna galetter. Paj med rabarber, citrus, sommarbär, stenfrukter, päron och äpplen samt nötter, kola och choklad.Äntligen kommer Linda Lomelino med en pajbok! Här kombineras enkla recept med vacker estetik och hänförande fotografier. Med hennes hjälp lär du dig ta dina favoriter till nya höjder. Det finns pajer för alla tillfällen, oavsett om du vill göra en smulpaj med brynt smör, björnbär och choklad till fikat, en citrustarte med brynt maräng som elegant dessert eller en körsbärspaj med mandel och håligt pajlock som avslutning på söndagsmiddagen.I bokens utförliga pajskola lär du dig göra den perfekta pajdegen att kavla, de godaste pajsmulorna, samt hur du får till sådana där snygga pajlock som vi sett i allt från Kalle Anka till amerikansk indiefilm. Det finns också ett avsnitt med de bästa smakkombinationerna samt de ultimata tillbehören, allt från vaniljsås till glass.
