Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott

Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 137 sidor.

Nyskick. Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr.

Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?

Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka.

Hon besvarar dessutom frågor som: Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?

Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar.

Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost.

Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.

Hjärt-kärlsjukdom är idag vår största folksjukdom. I Europa dör varje år fyra miljoner människor som hjärtinfarkt, kärlkkramp i hjärtat, stroke och fönstertittarsjuka. Riskfaktorerna bakom dessa sjukdomar är i stort sett de samma – rökning, stress, högt blodtryck, blodfettsrubbningar, diabetes, övervikt och för lite motion. Man vet också att maten och matvanorna har en stor betydelse.

Karin Schenk-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver symptom, bakgrund och orasker till våra vanligaste hjärtkärlsjukdomar. Hur uppstår åderförkalkning? Varför man får stroke? Hur förebyggs och behandlas olika hjärt-kärlsjukdomar och vilka är livsstilsförändringarna som kan få en avgörande betydelse?

Hälsosamma måltider bestående av mycket frukt och grönt är a och o för hjärthälsan. Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar drygt 100 spännande recept. Här finns snabb vardagsmat och enkla matlådor, men även häftiga festrätter och nyttiga nyheter. Enkla tips och förklaringar gör det lätt att välja de goda och hälsosamma råvarorna och undvika mat som är mindre nyttig.

Hjärt-kärlsjukdomar - må bra och ät gott är den fjärde delen i Prismas serie som behandlar våra vanligaste sjukdomar. Undertiteln "må bra och ät gott" återkommer i Högt blodtryck, Diabetes och Magproblem.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9151845229
Titel
Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
Författare
Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2005
Omfång
137 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
525 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Fyra miljoner människor – varav hälften kvinnor – dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra – utöver medicinering – för att vända denna utveckling?

Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?

Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.