Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Modeboken. 1900-2000

Modeboken. 1900-2000

Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2003. 288 sidor.

Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151841373
Titel
Modeboken. 1900-2000
Författare
Lotta Lewenhaupt
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2003
Omfång
288 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
170 x 240 mm
Vikt
936 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Nostalgiskt, underhållande, tankeväckande och lärorikt. Personligt, lättläst och humoristiskt. Modejournalisten Lotta Lewenhaupt berättar 1900-talets modehistoria på samma personliga och vetgiriga sätt som hon skrev sina modekrönikor i Damernas Värld.
Varje decennium från 1900 till 2000 är stilbeskrivet i text och illustrationer. Dessutom korta artiklar om allt som hör modet till - från udda fenomen, jeanskultur, haute couture och gatumoden till kända och mindre kända kreatörer. Självklart finns de stora med - exempelvis Chanel, Courrèges, Mary Quant, Dior, Saint Laurent, Issey Miyake och Helmut Lang - liksom svenska storheter som Katja of Sweden, Gunilla Pontén, Mah-Jong och Gul & Blå.
Som bonus tillkommer en diger och genomarbetad ordlista, som också beskriver enskilda plagg och deras historia. Manligt som kvinnligt. Här finns också översikter över baddräkter, underkläder, klackar, skor, frisyrer, hattar och handväskor. Rikt och väl illustrerat med foton och teckningar gjorda av författaren. Sammantaget ger Modeboken en heltäckande bild av modets mest intressanta, händelserika och föränderliga århundrade - lättsmält men långt ifrån bara ytligt!

2:a upplagan, kartonnage.

"Jag gick in i Lotta Lewenhaupts bok med inställningen att det är roligare att köpa kläder än att läsa om dem. Nu känns det tvärtom."
Sara Kadefors, GT

Lotta Lewenhaupt har arbetat som modejournalist, stylist och redaktör på svenska modetidningar sedan slutet av 1960-talet. Hon var krönikör på Damernas Värld 1970-1990. Sedan 1992 är hon redaktionschef på inredningstidningen ELLE Interiör. Sedan mitten av 1970-talet undervisar hon om 1900-talsmode på Beckmans skola i Stockholm.