Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Modern stenåldersmat. Fakta och recept för 14 dagar

Modern stenåldersmat. Fakta och recept för 14 dagar

Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 128 sidor.

Nära nyskick. Format 20 x 16 cm Vikt 305 g.
Häftad bok med mjuka pärmar och invikta flikar, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Lars Paulsson. Faktagranskning av docenten och forskaren Staffan Lindeberg. INNEHÅLL: Maten du är byggd för. Hur mår du? Pröva själv i 14 dagar. Du är en modern människa i stenålderskropp. Vad får jag äta? Det här vinner du. Menyer och recept för 14 dagar. Bestämda måltidstider eller inte?. Glykemiskt index. Kortkort sockerskola. Lite fett av rätt sort. Kortkort saltskola. Vitaminer och mineraler i stenåldersmaten. Efterord av Staffan Lindeberg. Receptregister. Tips på litteratur.
// Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [1384]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127355590
Titel
Modern stenåldersmat : fakta och recept för 14 dagar
Författare
Lotta Skoglund - Staffan Lindeberg - Jerry Soffman
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2004
Omfång
128 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
0 x 201 mm Ryggbredd 160 mm
Vikt
304 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Genom att äta den mat som vi biologiskt är byggda för kan vi undvika de flesta välfärdssjukdomar och som bonus gå ner i vikt. På ett lättillgängligt sätt presenteras här den medicinska bakgrunden till stenålderskostens positiva effekter när det gäller att förebygga folksjukdomar, och hur naturfolkens mathållning kan tillämpas av dagens västerlänningar. Vi får också läckra recept på allt från frukostar, mellanmål, luncher och middagar till såser, tillbehör, drycker, desserter och en trerätters middag för gäster. Fetma, hjärtinfarkt, diabetes, stroke och cancer är exempel på sjukdomar som förekommer i mycket liten omfattning hos de naturfolk som fortfarande äter det vi kallar stenåldersmat, paleolitisk kost. Det är ett evolutionsmedicinskt faktum att våra kroppar fortfarande är anpassade till den mat som fanns under äldre stenåldern. Frukt, grönsaker, rotfrukter, magert kött, fisk och skaldjur, ägg och nötter är inte bara nyttiga livsmedel som håller oss friska de håller oss också smala. Att stenålderskosten är en effektiv bantingsmetod framgår av intervjuer med personer som tappat åtskilliga kilon genom att lägga om kosten. Förutom de senaste medicinska rönen om stenåldersmaten ges information om bland annat glykemiskt index, vitaminer och mineraler, syra/bas-balansen, fetter, salt och socker. Recepten kompletteras med inspirerande färgbilder.