Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Nödrop- När krisen kommer

Nödrop- När krisen kommer

av

Inbunden bok. Albert Bonniers. 2014. 260 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Svart förlagsband med ryggtext i vitt. Foto av författarinnan omslagets framsida. Hon (Lottie) var informationsdirektör hos Fritidsresor (numera tui) när tsunamikatastrofen inträffade. Hon blev då rikskänd och hjälteförklarad när hon var den enda som kunde ge klara besked i tv:s nyhetsprogram. Hon hade förmågan att med tydlighet och ansvar hantera den fruktansvärda situationen och hon lyftes fram som ett föredöme. Efter tsunamin har andra kriser kommit och gått som kanske inte fått lika stora rubriker, men som ändå innebär kriser och nödrop från dom som drabbas. Det kan gälla mobbning på jobbet, vanvård av gamla, drev i sociala medier bl a. Denna bok "Nödrop" innehåller både Lotties egna erfarenheter av krishantering tillsammans med tankar och intryck från människor hon mött - både experter och personer som berättar om egna upplevelser och lärdomar. Alla kan drabbas av kriser, det gäller då att vara väl rustade när och om det händer.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK


Förlagsfakta

ISBN
9789100142292
Titel
Nödrop : när krisen kommer
Författare
Lottie Knutson
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsdatum
20141023
Omfång
260 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 220 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
425 g
Språk
Svenska
Baksidestext
För tio år sedan gick Lottie Knutson rakt genom TV-rutorna i ett vinterkallt och chockat Sverige. Flodvågskatastrofen drabbade många tusen svenskar på plats i Thailand och Sri Lanka. Än fler påverkades indirekt: anhöriga, vänner, hjälparbetare, makthavare. Nästan hela Sveriges befolkning berördes känslomässigt. Som informationsdirektör på ett av de stora reseföretagen var det bland andra Lotties uppgift att hantera den fruktansvärda situationen. Men redan före tsunamin hade hon yrkesmässig erfarenhet från massuppsägningar, Gottrörakatastrofen, halvfärdiga hotell och bussolyckor. Efter tsunamin följde svin- och fågelinfluensor, SARS och askmolnet som ställde till det för hundratusentals européer 2010. I Nödrop ger Lottie sin högst personliga bild av vad som hände bakom kulisserna, främst under tsunamin men också vid andra kriser. Hon möter människor, drar lärdomar och ger verktyg inför den dag läsaren hamnar i en kritisk situation. Vilka krafter sätter stora trauman igång? Hur reagerar myndigheter och politiker, och vad händer med dem som drabbats personligen? Vilka redskap kan man använda när man själv utsätts för hård press? För de flesta är sannolikheten för ytterligare en flodvåg minimal. Kriser, däremot, drabbar alla. Det är bara en fråga om när – och om hur väl förberedd man är när det händer.