Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den stora passionen

Den stora passionen

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1987. 428 sidor.

Mycket gott skick. RYSSLAND-AMERIKA. På scenen gestaltar de feer, sylfider och förtrollade prinsessor - viktlöst rör sig ballerinorna i rampljuset och tjusar publiken med sin grace och elegans, hänför den med sin bländande teknik.

Men balettens värld är en värld av illusioner. Scenens sagovarelser är kvinnor av kött och blod och ögonblicken av hänryckning, de magiska stunderna i strålkastarnas sken, är höjdpunkter på en vardag som är allt annat än glamorös. Att dansa är ett sätt att leva - att vilja ha ett liv utöver dansens kan bara leda till uppslitande konflikter.

Från Marinskijteatern i det kejserliga S:t Petersburg till Lincoln Center i våra dagars New York, från ovationerna och champagnen efter bejublade föreställningar till uppoffringarna och slitet i balettsalen sveper Mary Mackey läsaren med sig i denna berättelse om tre dansöser, deras strävande efter att nå toppen och deras kamp för att få älska och älskas...

Natasja, ballerina vid kejserliga Baletten i S:t Petersburg. Vars häftiga kärlek till den unge Sergej kommer att prägla hela hennes liv.

Tatjana, lovande dansös i Hollywood periferi under sång och dansfilmernas glansperiod på 50 talet, som kämpar för det som betyder mest av allt för henne - att få dansa och att få vara tillsammans med den man hon älskar.

Alijsa, begåvad och egensinnig ung dansare på 70 talets New York med sikte inställd på stjärnorna, vars hela hennes karriär kan påverkas av det beslut hon måste fatta.

Tre generationers dansare, tre kvinnor som ställs inför samma dilemma - det omöjliga valet mellan lidelse för dansen och privata hänsyn, önskningar och känslor... (Ägarsignatur)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137093401
Titel
Den stora passionen
Författare
Mackey, Mary - Hellström, Lars Gustav
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
1987
Bandtyp
Inbunden
Vikt
870 g
Språk
Svenska