Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Grundläggande aritmetik  : matematikdidaktik för lärare

Grundläggande aritmetik : matematikdidaktik för lärare

Inbunden bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2008. 307 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144008745
Titel
Grundläggande aritmetik : matematikdidaktik för lärare
Författare
Madeleine Löwing
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2008
Omfång
307 sidor
Bandtyp
Flexband
Vikt
635 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Målet för matematikundervisningen är att elever skall lära sig matematik som kan användas i såväl samhälle och yrkesliv vid vidare studier i matematik och andra ämnen.
En viktig del av matematiklärarens yrkeskunnande är att känna till hur elever i olika åldrar bygger upp sina matematikkunskaper. Undervisningen bör därför inriktas mot att eleverna lär sig matematiska modeller som bygger på räknelagar och räkneregler som i sin tur utgör verktyg vid lösning av olika typer av problem. I fördjupat lärande lär de sig också att använda giltiga matematiska modeller på ett insiktsfullt sätt.
För att bygga upp en sådan undervisning behövs en teori som stöder lärare i arbetet med matematik. I boken beskrivs en teori för detta - en skolämnesteori med fokus på aritmetik. Bokens innehåll bygger på såväl internationell forskning som ett mångårigt forsknings- och utvecklingsarbete om undervisningsprocessen, elevers tänkande och matematikämnets didaktik.
Till boken hör en webbsida: www.studentlitteratur.se/aritmetik. Där kan läsaren ta del av kompletterande material i form av facit till övningsuppgifterna, diagnos och träningsmaterial i aritmetik, Winnetkakort samt exempel på tentamensfrågor för studenter. Aktiveringskoden som finns i boken är en förutsättning för tillgång till webbsidan.
Boken är avsedd för utbildning och kompetensutveckling av lärarstuderande och lärare samt för föräldrar som vill hjälpa sina barn att tillgodogöra sig det matematikinnehåll som beskrivs i grundskolans kursplaner.