Indisk mat
Inbunden bok. Bokförlaget Alba. 1986. 191 sidor.
Nära nyskick.
Format 22,5 x 15 cm Vikt 450 g.
Inbundet laminatband, illustrerad med sv/v teckningar av Fen Jackson och foton av Paul Williams, 8 planschsidor i färg. Engelska originalets titel: Indian Cookery (1982). Översättning: Eva Wrange. Ur baksidestexten: Mötet med den indiska maten i den här boken är som en välguidad kulinarisk upptäcktsresa. Madhur Jaffrey lämnar ingenting åt slumpen. Det är lätt att följa hennes anvisningar och få fram hänförande smaker och dofter i det egna köket. Indisk mat innehåller över hundra recept på spännande rätter allt ifrån kött, fisk och grönsaker till efterrätter och matbröd. Recepten är anpassade för västerländska kök med ingredienser som inte är omöjliga att få tag på. Madhur Jaffrey är en internationell auktoritet på indisk mat. Hon är född i Delhi och kom till England som teaterelev och gjorde sedan succé inom teater och film. Hon har också framgångsrikt ägnat sig åt att skriva om mat och resor och givit ut många populära böcker om indisk mat. INNEHÅLL: Förord. Inledning. Kryddor. Tillagningsmetoder. Menyer och bordsskick. Kött. Kyckling. Fisk. Grönsaker. Linser, ärtor och bönor. Bröd. Ris. Sallader, chutneys och pickles. Soppor, smårätter och desserter. Register.
// Inlagan är naturligt gulnad. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [4295-5]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789174587821
- Titel
- Indisk mat
- Författare
- Jaffrey, Madhur - Wrange, Eva
- Förlag
- Stockholm : Alba
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
