Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Celiaki & Laktosintolerans

Celiaki & Laktosintolerans

Inbunden bok. Wyeth Lederle, Gastro Akademien. 1997. 32 sidor.

Nyskick. Celiaki är en sjukdom, där tunntarmens slemhinna inte tål gluten, ett äggviteämne, som ingår i de inhemska sädesslagen (korn, råg, vete och i mindre grad sannolikt havre). Tunntarmens slemhinna uppvisar en typisk skada, så kallad villusatrofi, och skadan läks med glutenfri kost. Sjukdomen orsakar magbesvär och en hel del bristsymtom, som alla går över med noggrann glutenfri kost.
Vad är laktosintolerans?
En patient som har laktosintolerans saknar ett enzym i tunntarmen, som heter laktas, och som behövs för att spjälka upp mjölksockermolekylen. Har man denna enzymbrist, kan mjölksocker inte sugas upp (absorberas) via tunntarmen. Om patienten dricker mjölk, kommer därför ansenliga mängder osmält mjölksocker till tjocktarmen, där det utgör näring för bakteriefloras, som trivs, frodas, och orsakar gasbesvär och diarre. Laktosintolerans är en väldigt ofarlig åkomma. En människa med laktosintolerans får magbesvär av mjölk, men mjölken skadar inte kroppen i övrigt.Absolut nyskick.(210102 malso)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish