Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vad väger en tanke? : det holistiska paradigmet

Vad väger en tanke? : det holistiska paradigmet

Häftad bok. Kunskapshuset Förlag. 2021. 303 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789176972489
Titel
Vad väger en tanke? : det holistiska paradigmet
Författare
Mangold, Stephan
Förlag
Kunskapshuset Förlag
Utgivningsår
2021
Omfång
303 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
521 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Nyfikenheten driver oss framåt – till nya frågor, till nya överraskande svar. Stephan Mangold, fysiker och uppfinnare, skriver om de stora naturvetenskapliga frågeställningarna på ett lättbegripligt sätt i sin tankeväckande populärfackliga bok Vad väger en tanke? Det holistiska paradigmet.

Går det att väga en tanke? För att förklara det måste Mangold ta oss med på en resa genom hela den nya fysiken. I sin bok beskriver han hur olika paradigmer har växt fram under det senaste årtusendet. En verklighet med många dimensioner kännetecknar holismen, som han kallar det nya paradigm som vi befinner oss i. Dessutom får läsaren ta del av en helt ny förklaringsmodell om mörk materia och hur en atomkärna kan tänkas se ut.

En ytterligare komponent är den personliga betraktelsen, där författaren i en självbiografisk del beskriver sina egna upplevelser och upptäckter av en värld som är så fascinerande att han bara måste förklara hur den fungerar.

Stephan Mangold föddes 1951 i tyska Bamberg, och växte upp i Västerbotten och Småland. Numera bor han i Västra Götaland. Under sin ungdom utbildade han sig till civilingenjör inom elektroteknik på Chalmers i Göteborg och doktorerade i tvärvetenskaplig forskning inom audiologi. Som forskare och utvecklingschef har han bland annat utvecklat en programmerbar hörapparat. Vidare har han byggt upp vetenskapscentret Experimentum och format grunden till Universeum i Göteborg, samt via skolor och fortbildning av lärare arbetat för att öka de ungas intresse för naturvetenskap och teknik.