Mannerströms skaldjur
Inbunden bok. Norstedts. 2012. 255 sidor.
Nyskick.
Skaldjur hör till livets goda! Leif Mannerströms nya stora bok handlar både om hummer, ostron och krabba till fest, och räksmörgåsar och skaldjurssoppa man kan laga till vardags.
I Skaldjur lagar Leif till de skaldjur som finns i svenska vatten, och lite till. Här finns recept med räkor, scampi, ostron, kräftor, havskräftor, hummer, krabba, musslor, pilgrimsmusslor, snäckor och sjöborrar. Samt en lång rad fantastiska kombinationer, där skaldjuren sätter guldkant på rätter med andra ingredienser.
Leif gratinerar, gör sallader, soppor, kombinerar med nya såser och kryddningar, friterar, serverar som ceviche, toast och omelett, grillar, gör risotto, paella, terriner ... Möjligheterna är oändliga för en mästarkock som Leif Mannerström!
Skaldjur är en bok för glädje och njutning!
Laminatband. Rikt fotoillustrerad i färg. Stot format 24,5x19,5 cm. Svenska. Absolut nyskick. (251029)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789113050218
- Titel
- Mannerströms skaldjur
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 989 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vi har fantastiska skaldjur i Sverige. Så det är klart att det är gott!"
I Mannerströms skaldjur lagar Leif till de skaldjur som finns i svenska vatten, och lite till. Här finns recept med räkor, scampi, ostron, kräftor, havskräftor, hummer, krabba, musslor, pilgrimsmusslor, snäckor och sjöborrar. Samt en lång rad fantastiska kombinationer, där skaldjuren sätter guldkant på rätter med andra ingredienser.
Leif gratinerar, gör sallader, soppor, kombinerar med nya såser och kryddningar, friterar, serverar som ceviche, toast och omelett, grillar, gör risotto, paella, terriner ... Möjligheterna är oändliga för en mästarkock som Leif Mannerström!
Boken utkom i original 2008.
