Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ost á la carte med Androuët

Ost á la carte med Androuët

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 156 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9127355934
Titel
Ost á la carte med Androuët
Författare
Labourel, Marc
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2005
Omfång
156 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
20 x 300 mm Ryggbredd 220 mm
Vikt
1131 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Parmesan, gruyère, brie, coulommiers, munster, mothais, roquefort, brousse, camembert, livarot, cheddar ... Det finns ett enormt utbud av ostar och osten har sedan länge en särställning i det gastronomiska köket.

Här delar det franska osthuset Androuët med sig av ett åttiotal lättlagade festrecept och andra smaktips med ost. Boken innehåller allt från berömda klassiker till nya spännande rätter. Dessutom ges vinförslag till alla recept. Det här är en bok för alla finsmakare och med vackra bilder och enkla recept lockas läsaren att pröva sig fram bland ett sextiotal olika ostar.
Boken berättar också historien om många av Frankrikes och Europas mest berömda ostar och vilka årstider de bäst kommer till sin rätt. Den ger en unik inblick i den franska ostkulturen – än idag tillverkas många ostar efter traditionella, hantverksmässiga metoder och i mycket liten skala.
Översättning Malin Ardhammar

Osthuset Androuët grundades för snart hundra år sedan och har blivit något av en institution genom att lagra och saluföra högkvalitativa ostar från Frankrike och Europa. I Sverige finns de representerade genom en egen ostbutik i Stockholm och flera återförsäljare för resten av landet.

Marc Labourel är kökschef på Restaurant Androuët i Paris.

Jacques Boulay är fotograf med mat som specialitet sedan snart 20 år.

Marianne Paquin är matstylist för olika franska tidskrifter och har gjort ett tiotal böcker.