Red Rooster : Matlagning i Harlem
Inbunden bok. Mondial. 1 uppl. 2017. 384 sidor.
Mycket gott skick.
Stort format 26 x 203,5 x 3,5 cm Vikt 1.530 g.
Inbundet förlagsband i snygg layout, mycket rikt illustrerad bl.a. med inspirerande foton av Bobby Fisher. Originalets titel: The Red Rooster Cookbook: The Story of Food and Hustle in Harlem (2016). Översättning: Sandra Medin. Den välrenommerade kocken och krögaren Marcus Samuelsson (Kassahun Tsegie), adopterad från Etiopien, uppvuxen i Göteborg, verksam idag i New York, där han bl.a. driver krogen Red Rooster i Harlem. INNEHÅLL: Tack. Förord av artisten Jason "Timbuktu" Diakité. Prolog. Inledning. Skafferiet. I baren. Fågellandet. Måndagsklassiker. En kväll i El Barrio. Den stora onsdagen. Fredagar på Ginny´s. Lördagar i mitt kvarter. Söndagsbrunch. Söndagsjazz. Familjemåltider. Tacksägelse i Harlem. Harlem smakar alltid sött. Register
// Bakre pärmen är något solkig, inlagan är närmast i nyskick. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [2795]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789188671073
- Titel
- Red Rooster : matlagning i Harlem
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 262 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1509 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Marcus Samuelsson föddes i en by i Etiopien och växte upp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.
Han har drivit ett flertal krogar, men det är Red Rooster i Harlem som varit hans bas de senaste åren. Det är där han blandar smaker från hela världen till något helt unikt något han nu delar med sig av för första gången i denna fantastiska kokbok som spänner över en hel karriär.
Marcus tar oss med på en resa världen över och lär oss laga Harlemklassiker som Brown Butter Biscuits, Chicken and Waffle, Killer Collards, och munkar med sötpotatiscreme. Recepten varvas med essäer som förmedlar såväl historier som smaker från Harlems gator.
