Linds kök - En annorlunda smakupplevelse
Inbunden bok. Linds Kök. 1 uppl. 2007. 40 sidor.
Nära nyskick.
Format 25,5 x 21 cm Vikt 410 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Anna Koivisto. "Linds Kök, Finlands första växthus-restaurang öppnades 2005 av Maria Berg. Hennes maträtter har lockat matgäster från när och fjärran. För innovativa smakkombinationer, nya smakupplevelser och förmågan att använda traktens egna råvaror har Maria premierats med finlandssvenska matkulturstipendiet 2006 av Finlandssvenska Marthaförbundet. Nu har du chansen att själv bekanta dig med Marias egna matrecept! Eftersom Maria är växthus odlare och bor i tomatriket Närpes, som är centrum för tomatodlingen i Finland kändes det naturligt för henne att ta fram rätter som till stor del är baserade på traktens egna råvaror. Boken innehåller allt från förrätter till huvudrätter och desserter. En ljuvligt annorlunda smakupplevelse!"
INNEHÅLLER recept på: * Söt tomatpaj * Jordgubbs- & vitlökscocktail * Tomatlimpa * Gräddig tomatsoppa à la Närpes * Tomatgräddglass med gurk- & likörsås * Potatisgratäng med tomater & zucchini * Inbakt karré med svamp & chili * Chokladfondue serverad till frukter * Sirapspudding med äpple * Cappuccinorökt lax med tuttifruttisås * Fisk & romsallad i tomatmuffins * Tomatsallad med oliver & fetaost * Nypotatissallad med färska champinjoner * Basilikalax Hawaii * Grisfilé med husets barbequesås * Bakad potatislåda med bacon & tomat * Ugnsglass med chokladsås * Köttfärsbiffar med tomat & oliver.
// Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [4242]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789529213559
- Titel
- Linds kök : en annorlunda smakupplevelse
- Författare
- Maria Berg
- Förlag
- Linds Kök
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 40 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 261 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Linds Kök, Finlands första växthus-restaurang öppnades 2005 av Maria Berg. Hennes maträtter har lockat matgäster från när och fjärran. För innovativa smakkombinationer, nya smakupplevelser och förmågan att använda traktens egna råvaror har Maria premierats med finlandssvenska matkulturstipendiet 2006 av Finlandssvenska Marthaförbundet.
Nu har du chansen att själv bekanta dig med Marias egna matrecept!
Eftersom Maria är växthus odlare och bor i tomatriket Närpes, som är centrum för tomatodlingen i Finland kändes det naturligt för henne att ta fram rätter som till stor del är baserade på traktens egna råvaror.
Boken innehåller allt från förrätter till
huvudrätter och desserter.
Varför inte kombinera jordgubbar med vitlök till förrätt, cappuccino varmrökt lax med tutti frutti sås till huvudrätt och avsluta middagen med tomatglass serverad med gurklikörsås. En ljuvligt annorlunda smakupplevelse!