Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Köksträdgårdens historia

Köksträdgårdens historia

Inbunden bok. Bokförlaget Signum. 2002. 198 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Flik bortklippt på försättsblad..........// Köksträdgårdens historia är mångtusenårig och rymmer allt från enkla kålgårdar till praktfulla stilanläggningar, viktorianska odlingsorgier och nutida cityodlingar i pallkrage. Mångfalden speglas i boken samtidigt som äldre grönsakssorter och gamla odlingstekniker såsom spaljering och drivning lyfts fram. Omfattande växtlistor, ritningar och foton för varje epok kompletterar texten. Boken är en kunskaps- och inspirationskälla för dagens köksväxtodlare att ösa ur, vare sig man odlar på fönsterkarm, balkong, innergård, i koloni eller villaträdgård. Också de läsare som är intresserade av kulturhistoria, arkeologi och konsthistoria har mycket att hämta.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187896514
Titel
Köksträdgårdens historia
Författare
Marie Hansson - Björn Hansson
Förlag
Bokförlaget Signum
Utgivningsår
2002
Omfång
198 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
220 x 230 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
Vi får veta när olika grönsaker introducerades i Norden, stifta bekantskap med kända och okända trädgårdspersonligheter från skilda tider och miljöer, ta del av historiska recept och mycket mer. Boken ger inspiration och idéer till den egna täppan. Varje kapitel avslutas med en omfattande växtlista.
Marie Hansson är historiker, arkeolog och välkänd trädgårdsskribent.
Björn Hansson är biolog och fotograf med trädgård som specialitet.