Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Lökar & knölar

Lökar & knölar

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 320 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113025193
Titel
Lökar & knölar
Författare
Marie Hansson - Björn Hansson
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2013
Omfång
320 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
196 x 277 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
1309 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Lökar & knölar är en oumbärlig och efterlängtad handbok för alla trädgårdsodlare. Björn och Marie Hansson är två av Sveriges främsta trädgårdsexperter och här delar de generöst med sig av sin gedigna kunskap.

Lök- och knölväxter utgör en stor del av trädgårdens växter. Främst tänker man på vårlökar som snödroppar, pärlhyacinter och tulpaner, men då har man bara skrapat på ytan. Till lök- och knölväxterna räknas också alla liljor, dahlior och narcisser, entusiastväxter som kobrakallor och väpnarliljor, för att inte glömma trädgårdens trendigaste invånare allium med sina stora lila bollar.

Lökar & knölar är en självklar fortsättning och ett nödvändigt komplement till böckerna Perenner, Gräs & bambu och Kryddväxter i serien Våra trädgårdsväxter. I likhet med dessa riktar sig boken till såväl nybörjare som entusiaster men också till proffs såsom plantskolor, trädgårdsarkitekter, anläggare och studerande.

Boken består av två delar. Del ett ger mängder av planteringstips och förslag till användningsområden som rabatt, kruka, grusträdgård, stenparti, lökhus, lund, äng, osv. Första delen innehåller också handfasta odlings- och skötselråd som inköp, gödsel, vatt­en, förökning, klimat, jord och skadegörare. Vi får också en lathund för olika jordar, lägen och gnagarsäkert. Del två är en utförlig uppslagsdel med över 1 700 växtbeskrivningar med råd om bra samplanteringsväxter, skötsel och kort kulturhistoria om växtens namn, användning och introduktion i Sverige.

Boken är rikt illustrerad med mer än 1 100 foton och illustrationer. Bilderna gör boken till både ett praktiskt referensverk och en inspirerande upplevelse.