Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Trädgårdsapoteket. Att bruka och bereda terapeutiska örter.

Trädgårdsapoteket. Att bruka och bereda terapeutiska örter.

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2020. 150 sidor.

Mycket gott skick. SIGNERAT och DEDICERAT EX! Om läkeväxter man kan odla i trädgården, deras medicinska egenskaper. (Av förf. utg.: Vanliga vilda växter till mat, krydda, hälso- och kroppsvård; Svenska träd; Gröna apoteket; Trädgårdsapoteket.) Rikt illustrerad örtbok och örtträdgårdsbok. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, färgade första och sista uppslag. 8:o. 250x177x19 mm. 610 g. Personligt SIGNERAD å titelblad: "Till Ingegerd och Ove / två fantastiska eldsjälar / som format en unik trädgård / och ett fint (trädgårdsapotek) / Marie-Louise Eklöf / 27 juni 2020 / Tack för hjälpen". Jämte iliggande visitkort från Eklöf. Välvårdat och fint ex, nära som ny. [31205] /---/ Mottagarna av dedikationen återfinns även i Tack-omnämnandena i slutet av boken: "Ingegerd och Ove Fredriksson som bjöd på en riktig blommig stund i deras visningsträdgård i Söderås i närheten av Rättvik." Eklöf är en av Sveriges främsta auktoriteter inom örtterapi. Och medförf. Ingemar Blomqvist är trädgårdsmästare på Munthes Hildasholm i Leksand.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113097206
Titel
Trädgårdsapoteket : att bruka och bereda terapeutiska örter
Författare
Eklöf, Marie-Louise
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2020
Omfång
150 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
177 x 250 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
607 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Örter har i alla tider använts som läkeväxter. Varken slott, kloster eller allmogen klarade sig utan en örtagård. Idag återupptäcker allt fler den urgamla kunskapen om trädgårdens välgörande inverkan på både kropp och själ.

I den här boken beskriver läkeörtsterapeut Marie-Louise Eklöf hur våra vanligaste trädgårdsväxter kan användas i hälsans tjänst. Från anis till ålandsrot presenterar hon örternas verksamma ämnen, användningsområden och hälsofrämjande funktioner. Vi får lära oss hur de olika växterna bäst bereds och hur vi kan använda dem till egengjorda teer, örtbad, oljor, omslag och tinkturer. Till varje växt bidrar trädgårdsmästare Ingemar Blomqvist med värdefulla råd om hur du går till väga för att själv odla, föröka och skörda örten i fråga. I kapitlet "Trädgårdens egen beautybox" får vi idéer till hur vi kan använda det vi odlar till hud- och skönhetsvård. Inspirerande och pedagogiskt ges mängder av exempel på hur du kan nyttja din trädgård för att stärka din hälsa.