Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mississippi

Mississippi

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 372 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Nagg och hanterings spår skyddsomslag.
Se våra andra böcker för samfrakt!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127094472
Titel
Mississippi
Författare
Woodrow, Marnie
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2004
Omfång
372 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
653 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Cleo är en ung kanadensiska med författarambitioner, på ensam semester i New Orleans. Efter en barrunda sitter hon vid kajkanten och ser ut över den breda och makliga Mississippifloden. Plötsligt kommer en kvinna i festklänning, tiara och högklackade skor springande och kastar sig sedan handlöst i flodens vatten. Cleo är övertygad om att hon har bevittnat ett självmord.
Madeline är dock ingen självmordskandidat – hon dras till vatten, precis som Cleo. När den mystiska festklädda simmerskan några dagar senare – efter en ny simtur i floden – omnämns i tevenyheterna blir Cleo besatt av tanken på att ta reda på vem kvinnan är. Hon får oväntad hjälp av Johnny V., som visar sig vara Madelines man. Cleos, Johnny V:s och Madelines vägar slingrar sig kring varandra och i skickligt infogade tillbakablickar får vi ta del av deras liv. Vi får också en förklaring till varför vatten spelar en så betydelsefull roll för både Cleo och Madeline. De två kvinnorna lär sig en hel del om sig själva och när de till sist möts förstår vi att de hela tiden egentligen har varit på väg till varandra.

Mississippi är en både sensuell och ömsint berättelse om två kvinnors kärlek. Samtidigt är romanen fartfylld och rolig, med ett spännande språk och en atmosfärrik skildring av ett New Orleans där barerna alltid är öppna, billig bourbon flödar och en gammaldags sydstatskänsla lever kvar.
Översättning Ingela Bergdahl

Marnie Woodrow bor och verkar i Toronto. Hon är född 1969 i Orillia, Ontario och har en bakgrund som bokhandlare. Tidigare har hon publicerat två novellsamlingar. Hon bidrar med lyrik, kortprosa och journalistik i en rad kanadensiska tidningar och tidskrifter. Detta är första gången Marnie Woodrow publiceras på svenska.