Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Guds vackra värld 1 och 2 : En historia om rätt och orätt

Guds vackra värld 1 och 2 : En historia om rätt och orätt

Inbunden bok. Bonniers. 1964.

Gott skick. Fin dekorerad upplaga...skyddsomslag lite riss på överkant. två böcker. ..... Försättsblad bortrivet på båda böckerna......................................// En unik förbrytarskildring som förenar socialreportage med en mystisk religiös grundsyn. Huvudtemat i boken är kampen mellan rätt och rätt, och utspelas inom en bergslagssläkt i tre generationer. Romanen skildrar den väg som "barnet haft att vandra från utkanten till fängelset - Frasse Karlsson-Gyllenhjelms väg genom Guds vackra värld", enligt Martin Kochs eget förord.

Martin Koch analyserar homosexuella yttringar och rasism på ett brutalt realistiskt sätt. Romanen, som skrevs 1916, är aktuellare än någonsin med det våld, den arbetslöshet och uppgivenhet bland människor som råder i dag. Själv betecknade Martin Koch sin stora roman som en studie över "egoismen och grymheten, enfalden och lögnaktigheten" i människolivet.

Martin Koch (1882-1940) var den förste betydande arbetarförfattaren i Sverige. Inledning av Jerker Engblom, som 1991 skrev en avhandling om Guds vackra värld.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish