Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gud har för mycket tid

Gud har för mycket tid

Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2015. 190 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Skyddsomslaget med reva.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127141322
Titel
Gud har för mycket tid
Författare
Martin Luuk
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2015
Omfång
190 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 216 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
346 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det här är en historia om Johanna och Gabriella som möts när de är sju. Det är historien om hur de älskar varandra och bråkar med varandra hela livet igenom. Den frågar hur man ska bära sig åt för att leva, även om hela världen tycks vara emot dig.
Det är också en historia om världen som de lever och verkar i. En värld som ömsom hyllar dem och ömsom trycker ner dem. Och där skillnaden inte är så stor som man kan tro.
Det är en fragmenterad historia som hoppar fram och tillbaka i tid och rum. Den spänner sig över hundra år i handling, ändå utspelas allt i ett enda evinnerligt nu.
Det är en komedi och en tragedi och alla de där små bitarna däremellan.
Martin Luuk (född 1968) har tidigare gett ut mängder av kortprosa, senast Ingen jag vet är i mitt träd (2012). Han är en av medlemmarna i komikergruppen Killinggänget, och turnerar i vår med föreställningen Får man göra slut med sitt syskon? tillsammans med sin storebror Kristian.
Det här är hans debutroman.

"Originell och nästan gudabenådad romandebut full av mörk komik."
Lina Kalmteg, SvD

"Jag kräver att så många som möjligt läser denna boken! Den är något så ovanligt som en bok som är intellektuellt högoktanig, existentiell och väldigt rolig. Jag vill inte berätta för mycket, det är så många överraskningar i denna boken /..../ Det här är första gången jag har velat tatuera mig. Det finns en mening häri som betyder väldigt mycket för mig, "kaos är universums ordning". Det vill säga: den här boken försvarar avvikelserna, anomalierna och kaoset. /.../ Den här boken är den första boken på länge som har fått mig att gråta."
Martina Montelius, TV4 Nyhetsmorgon

"... han (odlar) ett alldeles särskilt tonfall. Det är öppet och personligt, brustet och sårigt, men samtidigt tryggt resonerande och ganska tillbakalutat resonerar naivt och förutsättningslöst om livsmeningen som ett barn men med den medelålders vuxnes erfarenheter och kanske sorg. Och det är säreget vackert."
Jonas Thente, DN

"Det är Luuks väldiga omsorg om sina gestalter som ändå gör denna lågintensiva berättelse så medryckande, som om hans egen nyfikenhet liksom smittade av sig. "Gud har för mycket tid" är en naivistisk berättelse om livets villkor, underhållande och gripande."
Hanna Johansson, Expressen

"Martin Luuk har gett Sverige fantastisk litteratur ... det är stundtals så briljant skruvat att jag skrattar högt, så sorgligt att jag kapitulerar ... "Gud har för mycket tid" blir med sitt utsträckta nu och filmiska kvalitéer en syster till Fucking Åmål"
Elis Burrau, Nöjesguiden
 
 Originell och nästan gudabenådad romandebut.

Lina Kalmteg, SvD