Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Fakturabetalning
  • Inrikes enhetsfrakt 55 SEK
Skolmysteriet

Skolmysteriet

av

Inbunden bok. Bonnier Carlsen. 2006. 88 sidor.

Nyskick. Valleby håller på att svämma över av falska sedlar och någon har tagit tusentals kopior i smyg på skolans nya färgkopiator. Kan det finnas ett samband? Detektiverna Lasse och Maja står inför sitt nionde fall.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789163848780
Titel
Skolmysteriet
Författare
Martin Widmark
Förlag
Bonnier Carlsen
Utgivningsdatum
20060317
Omfång
88 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 217 mm Ryggbredd 11 mm
Vikt
272 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Valleby håller på att svämma över av falska sedlar. Polismästaren besöker Lasse och Majas skolklass för att vädja till alla barnen att hålla ögonen öppna för sedlar utan vattenstämpel. Samtidigt uppdagas det att någon har tagit tusentals kopior i smyg på skolans nya färgkopiator. Kan det finnas ett samband? Lasse och Maja anar att skolans personal måste synas extra noga i sömmarna. Dags alltså för de klartänkta detektivernas nionde fall ...  Lasse och Maja är i dag barnens favoriter! Bokjuryn - barnens egen omröstning - tilldelade i kategorin 7-9 år "Mumiemysteriet" 2:a pris 2005. Och Martin Widmark har fått epitetet "lågstadiebarnens Jan Guillo": "Författaren som gör barnens läsning lätt, motståndslös och lockande." (Sveriges Radio P1, Biblioteket). Eller som Västerbottens-Kuriren skriver: "Nybörjarläsare slåss med läsvana sjätteklassare om de här pusseldeckarna." Böckerna når numera toppositioner på en mängd boklistor, och snart släpps de som ljudböcker av Gammafon (inläsare Johan Ulvesson). Julen 2006 dyker Lasse och Maja även upp som julkalender på SVT, producerad av SF.  Fler pressröster om LasseMajas Detektivbyrå: "Genom sin spännande och underhållande karaktär, många bra illustrationer och lättlästa text är det få böcker som är så lästa som just dessa bland lågstadiebarn." (Barn och Kultur), "Självfallet pusslar Lasse och Maja klipskt med ledtrådarna och löser fallet med osvikligt gott humör." (Jury), "Språket är träffsäkert med många naturliga dialoger. De karikerade svarvita illustrationerna i serieteckningsstil bildar en lyckad enhet med texten och layouten är inbjudande - den unga läsaren får stöd av kontexten i sin läsning på egen hand." (BTJ)