Äkta vara. Guiden till oförfalskad mat
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 273 sidor.
Mycket gott skick.
Format 20,5 x 13,5 cm Vikt 410 g.
Häftad flexibok med invikta flikar. Skriven av författaren och matkrönikören till Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, INNEHÅLL: Förord. Vi kan välja. Guide till 150 livsmedel. De vanligaste tillsatserna. Allt står inte på förpackningen. Vägvisare i märkesdjungeln. Genomskåda matreklamen. Så styr butiken dina inköp. Användbara webbadresser. Källor. Register.
// Liten anteckning finns på försättsbladet, mindre hanteringsspår finns på pärmarna. Bilden avser den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av Boklöf [4131]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789170373916
- Titel
- Äkta vara : guide till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 273 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 135 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.
Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor talas det som aldrig förr om den fejkade mat som vi varje dag lägger i kundvagnen. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud, rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?
Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.
Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Dessutom innehåller boken:
- Så läser du en innehållsförteckning
- Här är de vanligaste tillsatserna
- Lär dig att genomskåda reklamspråket ("Naturligt",
- "Hemlagat" etc.)
- Vägvisare till märkesdjungeln (Krav, Sigill, Nyckelhål etc.)
- Så styr butiken dina inköp