Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2009. 280 sidor.
Hyggligt skick.
(Sned pärm) Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken – det okända fusket med maten på din tallrik. Boken har under det senaste året skakat om både konsumenter och tillverkare och även tvingat fram förändrade produkter. Den har hittills sålts i en kvarts miljon exemplar på svenska och har översatts i både Norge och Finland. Maten vi äter har återigen blivit ett samtalsämne, vid matbordet, i personalrummen i medierna och på bloggar.
Men när många livsmedel innehåller så många tillsatser, vad ska man då äta? Hur hittar man den genuina och oförfalskade maten? Vad döljer sig i burkarna med barnmat? Hur får de svarta oliverna sin färg och varifrån kommer gräddfilssmaken i chipsen?
Mats-Eric Nilsson ville inte lämna läsarna i sticket. Därför skrev han Äkta vara, som vill vara en "överlevnadsguide för den krävande konsumenten". Här finns en noggrann genomgång av 150 livsmedel med beskrivningar av hur de på olika sätt manipuleras, men också hur man kan hitta de goda alternativen.
Boken innehåller dessutom:
• De vanligaste tillsatserna
• Allt står inte på förpackningen
• Guide till märkesdjungeln
• Genomskåda matreklamen
• Så styr butiken dina inköp
• Användbara webbadresser
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789170374586
- Titel
- Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst
Den hemlige kocken det okända fusket med maten på din tallrik.
Boken har skakat om såväl tiotusentals konsumenter som stora delar av
livsmedelsindustrin och sålt i en kvarts miljon exemplar.
Idag talas det som aldrig förr om den fejkade maten. Vi konsumenter
inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud.
Rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan. Och hur hittar man
de genuina och oförfalskade livsmedlen? Vad döljer sig i burkarna med
barnmat? Hur får laxen och oliverna sin färg? Varifrån kommer gräddfils -
smaken i chipsen?
I sin nya bok bjuder Mats-Eric Nilsson på rader av nya avslöjanden,
men tipsar samtidigt om en mängd goda alternativ.
Äkta vara är en detaljerad genomgång av 150 livsmedel och förhoppningen
är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.