Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Göteborg : från Hedenhös till Hysén

Göteborg : från Hedenhös till Hysén

Häftad bok Tre Böcker Förlag. 2010. 232 sidor.

Gott skick. Exemplar i gott skick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170296802
Titel
Göteborg : från Hedenhös till Hysén
Författare
Mats Johansson
Förlag
Tre Böcker Förlag
Utgivningsår
2010
Omfång
232 sidor
Bandtyp
Häftad
Språk
Svenska
Baksidestext
Medeltidsveckor, stadsvandringar, romaner, filmer och TV-serier. Vi lever i en tid då ett behov och ett intresse av historisk kunskap och vetande växer fram. Samtidigt finns en vurm för mystik och romantisering av det förgångna. Denna bok berättar om Göteborg och om den 12 000-åriga mänskliga historien i Göteborgsregionen.

Göteborg som stad har funnits i snart 400 år men långt dessförinnan har människor befolkat området. Ett flertal förhistoriska och historiska lämningar runt om i landskapen vittnar om detta.
Med arkeologin som utgångspunkt och människan i centrum berättas om historiska förändringar och om människor som levt i Göteborgsområdet fram till idag.

Arkeologin dokumenterar, tolkar och berättar om människors vardag och arbete, identitet och ritualer, boende och resor, kontakter och konflikter. Utifrån ett landskapsperspektiv kan tolkningar av människors symboler och monument i landskap, samt olika tiders konst, bilder och estetik, berätta om vem som
bott var, vilka som begravts var och vad symboler, monument och estetik kan vara ett uttryck för.

Boken tipsar dessutom om ett hundratal av de historiska lämningar man kan se i Göteborg och dess omgivande kommuner. Många befinner sig i natursköna miljöer, ett flertal på landsbygden men några också mitt i stadsrummen. Åldern varierar från 6 000 år till ett par hundra år, många är gravar, andra är bostäder, arbetsplatser, ruiner, försvarsverk eller kyrkor. Vägbeskrivningar finns till alla områden.