Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789179994983
Titel
Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa
Författare
McLaren, Brian D.
Förlag
Marcus förlag
Utgivningsår
2006
Omfång
273 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
160 x 230 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
513 g
Språk
Svenska
Baksidestext
För den som känner sig trött på det kyrkliga eller längtar efter andlighet utan att behöva vara religiös.

I Kristen på nytt sätt får vi följa ett förtroligt och djuplodande samtal mellan pastor Dan och hans dotters NO-lärare, Neo. De resonerar om tro och tvivel, om förnuftets roll, om kallelse, mission och ledarskap, om andlig fostran och tillväxt i dagens sekulära, ständigt föränderliga samhälle. Dan får hjälp att inse den djupare orsaken till sin olust inför den kristna tron sådan han dittills har förstått, lärt ut och praktiserat den. Han tvingas till en brottningsmatch med sig själv och sin egen ovilja att lämna en begränsande tro bakom sig.

Till slut förstår han att bortom alla snäva kategorier och hela batteriet av klichéer i den kristna retoriken ligger en möjlighet för den sortens kristendom som fastnat i stela system. Tron kan förnyas och bli levande igen, den kan på ett nytt och friskt sätt uttrycka vad Jesus har lärt oss och vad han kallar människor till i början av det tredje årtusendet. Alla som söker fördjupning i sitt liv med Gud och vill bekänna sin kristna tro med större äkthet och ärlighet kan i Kristen på nytt sätt se fram mot en spännande andlig resa.

Brian D. McLaren har verkat som pastor och församlingsplanterare i många år. Han märkte att varken den konservativt evangelikala eller den mer bredkyrkligt liberala fåran inom kristenheten gav honom vad han behövde på trons väg. Steg för steg uttrycker vad det innebär att vara kristen i vår omvälvande tid, och hans berättelse ger en handfast och samtidigt framsynt bild av hur det går till att vara kristen i postmoderniteten.