Att välja rätt mat : ett lexikon för bättre hälsa
Inbunden bok. Stockholm : Det bästa (Reader's Digest). 1997. 396 sidor.
Nyskick.
Små förändringar i dina matvanor kan betyda stora förändringar för din hälsa. "Att välja rätt mat" avslöjar hur.
Vad du äter påverkar inte bara ditt dagliga välbefinnande, utan är avgörande för din totala livskvalitet och för din livslängd. I den svåröverskådliga, ofta partiska och motsägelsefulla informationsströmmen kring mat och hälsa är den här boken en objektiv redovisning. Den synar tvistefrågorna i sömmarna, redovisar alla fakta som har vetenskapliga belägg, och avslöjar myterna.
Med stöd av det kollektiva kunnandet hos mer än 300 experter inom näringslära, skolmedicin och naturmedicin har "Att välja rätt mat" blivit ett överskådligt och auktoritativt lexikon om mat och sjukdomar. Den ger praktiska råd om hur du förbättrar och slår vakt om din hälsa och spänner över ett vitt fält från allergier och aptitlöshet till äpplen och örtmedicin. Boken lär dig också att enkelt och effektivt försäkra dig om att du och din familj får en välbalanserad kost.
Näringslära en fortfarande en relativt ny vetenskap, men det står helt klart att det är få sjukdomar som man inte kan förhindra, bota eller åtminstone lindra genom att välja rätt kost. Likaväl som rätt kost kan bli ett vapen i kampen mot hjärtsjukdomar ,cancer och åderförkalkning, kan den också hjälpa till att motverka stress, sömnproblem, sterilitet, trötthet och brist på energi. Boken ger vid sidan av skolmedicinsk information också en modern syn på traditionella huskurer och naturliga botemedel.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9170302413
- Titel
- Att välja rätt mat : ett lexikon för bättre hälsa
- Författare
- McWhirter, Alasdair - Clasen, Liz - Arens, Ursula - Adamson, Karl - Bigg, Julia - Björkegren, Nils-Åke - Det bästa
- Förlag
- Stockholm : Det bästa (Reader's Digest)
- Språk
- Svenska