Hemma hos Melker Andersson : snabblagat, tillagat och vällagat
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 264 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
En cirka 1,5 cm lång reva finns på baksida av skyddsomslag. Skriven hälsning finns i boken.
Fler kokböcker finns tillgängliga att beställa. För att se alla kokböcker, klicka på "Ludvigs Bokhandel" i blå text och välj sedan genren "Mat och dryck".
Fler böcker finns tillgängliga att beställa med samfrakt. Bland annat finns det nyare böcker och böcker från populära författare för cirka 20 kr styck.
För att se alla tillgängliga böcker, klicka på "Ludvigs Bokhandel" i blå text. För att se de billigaste böckerna överst på listan går det att byta sorteringsalternativ från "Nyinkommet först" till "Lägsta pris".
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789113023410
- Titel
- Hemma hos Melker Andersson : snabblagat, tillagat och vällagat
- Författare
- Melker Andersson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 264 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 935 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Trodde du att stjärnkockar halstrar anklever och gräddar sufflé på fritiden också? Nja ... Hemma hos Melker Andersson är det i alla fall vanlig vardagsmat som gäller.
Så är hans vardag inte heller särskilt olik din och min - med allt vad det innebär av barn som växer, tränar och ständigt behöver tillskott av energi. Med tiden för matlagning som ibland är knapp, ibland längre. Och med en önskan om att då och då kunna ägna en halv dag i köket, bara för att det är kul och avkopplande.
Under rubrikerna Snabblagat, Tillagat och Vällagat har Melker delat in sina recept i den kokbok som egentligen är den enda som behövs för att fixa maten hemma. Snabbt när det är bråttom, mer omsorgsfullt när tiden finns - och alltid lika gott!
Äkta parisare, laxstroganoff och ossobuco precis som i Italien, är några av favoriträtterna. Liksom den vietnamesiska biffsalladen, våffelmackan och honungsgrapen.
Här finns ett hundratal nummer som passar till mellanmål, vardagsmiddag och fest.
Följ med hem till Melker och var med när han lagar maten! När han hackar dill vid köksbänken, bakar piroger i ugnen, steker hamburgare på gasspisen - samtidigt som han kokar den perfekta ketchupen till! Under tiden avslöjar Melker vilken rätt han alltid beställer på restaurang i Alperna, receptet till mammas finaste bjudfisk och hur han åt sin första moussaka under skolresan till Rhodos - en hel del 70-talsnostalgi utlovas! Men han ger också många praktiska råd på vägen i matlagandet.
Så på med förklädet och välkommen hem till Melker!
