BRÖD HEMMA – Bakrecept som fungerar i ditt kök
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2011. 125 sidor.
Nyskick.
–– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
En slev, en bunke och en ugn – fler redskap behöver du inte för att baka ditt eget supergoda bröd! Trenden inom brödbak går mot det enkla och här går Mette tillbaka till grunderna och visar det ursprungliga, avskalade sättet att baka bröd.
• Tricket för lyckade matbröd är lite jäst och lång jäsningstid en utmärkt möjlighet att till exempel få nybakt bröd till frukost! Du får också lära dig hur enkelt det är att lyckas med surdegsbrödet och dessutom bjuder Mette på goda tillbehör till ditt nybakade bröd marmelad, färskost, röror...
• Mette sprider här sin entusiasm för brödbak med full kraft det är roligt att baka och med den här boken också enkelt att lyckas!
Måltidsakademin tilldelar boken Bröd hemma pris, Årets svenska måltidslitteratur – Matbröd. Motiveringen lyder: "Mette Ankarloo vill att brödbak ska vara enkelt och lustfyllt även vid bak med rågsur- och vetesurdegar. Det ska gå snabbt och enkelt att blanda degarna och ta lång tid att jäsa. Boken sprider kreativitet i hemmets bakstuga."
Gourmand World Coobook Awards tilldelar Bröd Hemma pris som bästa brödbok på svenska, 2011.
"Suveräna recept! Jag har snart bakat samtliga bröd i boken och har blivit nöjd alla gånger. Bröden blir utom tvekan lika vackra som på bilden! Dessutom är de lätta att göra. Boken vänder sig främst till nybörjare och degarna är oftast ganska lösa i recepten. Det gör att man inte behöver bearbeta dem särskilt länge, samt att de blir otroligt saftiga vid gräddningen. Receptet på basilikakransen saknar salt, vilket jag misstänker är ett fel i boken. En tesked bör räcka skulle jag tro. Mitt favoritbröd i boken är rågsurdegsbrödet med havre. Jag ska i ärlighetens namn säga att efter jag köpte den här boken har jag enbart bakat mina egna bröd och helt slutat köpa i affären. Jag kunde inte ha varit nöjdare! Inget krångel och konstiga ingredienser, utan enkla, goda och nyttiga bröd som fungerar att baka utan en dyr köksassistent." - Cia.
–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789185861392
- Titel
- Bröd hemma : bakrecept som fungerar i ditt kök
- Författare
- Mette Ankarloo
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 258 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En slev, en bunke och en ugn fler redskap behöver du inte för att baka ditt eget supergoda bröd!
Trenden inom brödbak går mot det enkla och här går Mette tillbaka till grunderna och visar det ursprungliga, avskalade sättet att baka bröd. Tricket för lyckade matbröd är lite jäst och lång jäsningstid en utmärkt möjlighet att till exempel få nybakt bröd till frukost! Du får också lära dig hur enkelt det är att lyckas med surdegsbrödet och dessutom bjuder Mette på goda tillbehör till ditt nybakade bröd marmelad, färskost, röror...
Mette sprider här sin entusiasm för brödbak med full kraft det är roligt att baka och med den här boken också enkelt att lyckas!
Måltidsakademin tilldelar boken Bröd hemma pris, Årets svenska måltidslitteratur - Matbröd.
Motiveringen lyder: "Mette Ankarloo vill att brödbak ska vara enkelt och lustfyllt även vid bak med rågsur- och vetesurdegar. Det ska gå snabbt och enkelt att blanda degarna och ta lång tid att jäsa. Boken sprider kreativitet i hemmets bakstuga."
Gourmand World coobook awards tilldelar Bröd Hemma pris som bästa brödbok på svenska. (2011-12-12)