Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Lammet och odjuret - en guide till Uppenbarelseboken (Utökad nyutgåva)

Lammet och odjuret - en guide till Uppenbarelseboken (Utökad nyutgåva)

Häftad bok. Libris förlag. 2017. 210 sidor.

Mycket gott skick. Format 23 x 15 cm Vikt 312 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, UTÖKAD nyutgåva, illustrerad med sv/v foton, kartor, tabeller och figurer. INNEHÅLL: Förord till den utökade nyutgåvan (2017). En guide till guiden - förord till den första upplagan (1997) 1. Har du också gått vilde i Uppenbarelseboken? 2. Bland skränande måsar på Patmos - Uppenbarelsebokens historiska bakgrund 3. I symbolernas värld - Uppenbarelseboken som apokalyptik 4. Den som sitter på tronen - Uppenbarelseboken som tillbedjan 5. En studie i ondska - Uppenbarelseboken och den satanistiska treenigheten 6. Lammets armé - församlingen i Uppenbarelseboken 7. Sigill, basuner och skålar - Uppenbarelsebokens uppbyggnad 8. Han som är och som var och som kommer - Uppenbarelseboken som profetia 9. Lite från ovan - Uppenbarelseboken i ett fågelperspektiv 20. Du som har öron - Uppenbarelsebokens budskap och vår tid 11. Profetisk protest - Johannes som samhällsprofet i dag. Vill du läsa mer? Noter. Samtalsfrågor.
// Hörnen har mindre bläddermärken. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [1484]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173875608
Titel
Lammet och odjuret : en guide till Uppenbarelseboken Utökad utgåva
Författare
Tellbe, Mikael
Förlag
Libris förlag
Utgivningsår
2017
Omfång
210 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
150 x 228 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
310 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det segrande lammet, det fruktansvärda odjuret med sitt märke 666, de två vittnena, den stora vedermödan och riket som varar i tusen år - Uppenbarelseboken är fylld av märkliga bilder som både skrämmer och förbryllar. Tolkningarna har ibland skrämt ännu mer.

Vad ska egentligen förstås bokstavligt och vad ska tolkas symboliskt? Vad i Johannes uppenbarelse avser historien och vad handlar om framtiden? Och vad har Uppenbarelseboken att säga i dag?

Lammet och odjuret vill guida bibelläsaren in i en fascinerande värld och ger handfast hjälp att tyda Uppenbarelsebokens kodspråk. Johannes syfte var inte att förmedla ett budskap som ingen förstod utan att ge hopp och mod till den kristna församlingen i en mycket svår och orolig tid - då såväl som nu.

Den utökade nyutgåvan av Lammet och odjuret har försetts med ett helt nytt kapitel, fler textutläggningar, mer bilder och uppdaterade fotnoter och litteraturtips.

Mikael Tellbe är docent i Nya testamentet och lektor vid Örebro Teologiska Högskola. Han är författare till ett flertal böcker, bland annat Vad menar vi med att Bibeln är Guds ord?, Korsmärkt gemenskap - Första Korinthierbrevet och Med framtiden i ryggen: en guide till Paulus brev och budskap. Han är också huvudredaktör för Libris kommentarserie Nya testamentets budskap.