Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Lilla smycket : ljudbok (mp3-CD)

Lilla smycket : ljudbok (mp3-CD)

Ljudbok. Ordfront Ljud. 1 uppl. 2014.

Nyskick. Fodral i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Olyssnat. I obruten plastförsegling. Uppläsare: Viktoria Flodström. Speltid 3 tim 26 min. 1 CD-skiva i pappfodral.

NOBELPRISET I LITTERATUR 2014. "Minst tolv år hade gått sedan man slutade kalla mig Lilla smycket och jag befann mig på metrostationen Châtelet vid rusningstid. Jag följde folkströmmen på rullbandet i den ändlösa gången. En kvinna var klädd i gul kappa."

Artonåriga Thérèse tycker sig i kvinnan känna igen sin mor som påstås ha dött i Marocko tio år tidigare. Hon beslutar sig för att följa efter henne. Det blir en störtdykning ned i ett smärtsamt förflutet, i minnen som hon dittills har förträngt.

Den franske författaren Patrick Modiano, född 1945, har med sina personliga och vemodigt nostalgiska Parisskildringar en given plats som en av Frankrikes främsta författare. Han har gett ut ett trettiotal böcker och blivit översatt till en rad språk, däribland svenska. Han tilldelades Nobelpriset i litteratur 2014 "för den minneskonst varmed han frammanat de ogripbaraste levnadsöden och avtäckt ockupationsårens livsvärld".

"Att läsa Patrick Modiano är att gå in i en alldeles särskild värld. Ett omisskännligt universum som vilar på egna premisser, men aldrig är isolerat från omvärlden. Varje verk av Modiano är en händelse. Ju fler böcker man läser, desto större frukter att utvinna." (Smålandsposten).

"Bättre och sorgsnare kortroman än denna får man leta länge efter." (Hallands Nyheter).

Patrick Modiano tilldelades Franska akademiens stora romanpris för De yttre boulevarderna 1972. År 1978 fick han Goncourtpriset för De dunkla butikernas gata, och 2014 tilldelades han Nobelpriset i litteratur ”För den minneskonst varmed han frammanat de ogripbaraste levnadsöden och avtäckt ockupationsårens livsvärld”.


AV PATRICK MODIANO: Place de l'Étoile / De yttre boulevarderna / Villa Triste / Familjebok / De dunkla butikernas gata / Ungdomsår / Minnets kvarter / Bröllopsresa / En cirkus drar förbi / Lilla smycket / Nätternas gräs / Dora Bruder / Horisonten / På den förlorade ungdomens café / En stamtavla / För att du inte ska gå vilse i kvarteret / Straffeftergift / Slumrande minnen / Ur den djupaste glömska / Osynligt bläck / Chevreuse.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187885235
Titel
Lilla smycket
Författare
Modiano, Patrick
Förlag
Ordfront Ljud
Utgivningsår
2014
Bandtyp
MP3 CD
Mått
139 x 123 mm Ryggbredd 4 mm
Vikt
40 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Nobelpriset i litteratur 2014

"Minst tolv år hade gått sedan man slutade kalla mig Lilla smycket och jag befann mig på metrostationen Châtelet vid rusningstid. Jag följde folkströmmen på rullbandet i den ändlösa gången. En kvinna var klädd i gul kappa." Artonåriga Thérèse tycker sig i kvinnan känna igen sin mor som påstås ha dött i Marocko tio år tidigare. Hon beslutar sig för att följa efter henne. Det blir en störtdykning ned i ett smärtsamt förflutet, i minnen som hon dittills har förträngt.