Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ryska romaner

Ryska romaner

Inbunden bok. Modernista. 1 uppl. 2023. 665 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789180239332
Titel
Ryska romaner
Författare
Nabokov, Vladimir
Förlag
Modernista
Utgivningsår
2023
Omfång
665 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
158 x 216 mm Ryggbredd 42 mm
Vikt
956 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Mästerliga tidiga verk för första gången i samlad volymVladimir Nabokov är en av litteraturhistoriens stora språkbytare. Han skrev sina första nio romaner på ryska, i relativ obemärkthet, och växlade sedan till engelska och blev världsberömd, inte minst tack vare Lolita från 1955.
Men det lekfulla, raffinerade berättandet fanns där redan från början. I denna volym samlas fyra av de ryska romanerna: Masjenka [1926], Kung, dam, knekt [1928], Han som spelade schack med livet [1930] och Skratt i mörkret [1932].
Kärlek i exil, levande skyltdockor, världsfrånvända genier, passioner och besatthet, censurerade författare på flykt - hos Nabokov är världen rik och outgrundligt systematisk. I varje ögonblick kan tillvaron stegras till vanvett och absurditet.
I översättning av Aris Fioretos, Caj Lundgren, Ellen Rydelius och Estrid Tenggren, med ett nyskrivet förord av författaren Maxim Grigoriev.VLADIMIR NABOKOV [1899-1977] föddes i Sankt Petersburg. 1919 flydde han undan den ryska revolutionen till England och levde sedan i livslång exil i Tyskland, Frankrike, USA och Schweiz. Han har publicerat romaner, noveller, dikter och dramatik och fick sitt stora genombrott med romanen Lolita [1955], efter att ha övergått från ryskan till att skriva på engelska. Utöver författarskapet var Vladimir Nabokov även en erkänd fjärilskännare och konstruktör av schackproblem.