Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bailey's café

Bailey's café

Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1994.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK.
Det är jag som är Bailey. Det blev enklast så, eftersom namnet redan stod målat på fönstret när vi tog över efter kriget. Bailey´s café. Öppet dygnet runt. Det är inte för matens skull som folk kommer hit, den saken är klar. Särskilt trivsamt är det inte heller. Min fru sköter kassan. Hon säger inte mycket, men hon har en snygg häck. Oftast är hon otrevlig mot kunderna. Men ibland tycker hon att folk ska slippa betala.
Våra stamgäster? Knäppskallar, horor, småskurkar, knarkare, ungar som hamnat snett. Folk som varit med om en del, kort sagt. Eve, som driver ett pensionat för kvinnor. Inte vem som helst får flytta in. Lite väl mycket karlar drar sig ditåt, tycker somliga. Men trädgården blommar alltid. Vem mer? Sugar Ray med sin Duesenberger, 1936 års modell, hallick. Jesse som suttit inne. Ice Man Jones som skär diamanter ur is varje dag. Peaches som fått för många speglar av sin pappa. Pantlånaren Gabe med sitt judiska arv. Sotiga Sadie som sorgligt nog bara hittar stjärnor. En del talar vi knappt om. Som flickan som snart ska föda.
Om man går ut genom bakdörren här händer märkliga saker. Det som att stiga ut i ett svart intet. Men jag har sett kristallkronor hänga där i himlen och hört musik som inte finns. Vardagsmirakel, tro mig. Fast själv gillar jag baseball bättre.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100555363
Titel
Bailey's café
Författare
Naylor, Gloria - Preis, Annika
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
1994
Språk
Svenska