STORA BOKEN OM FERMENTERING – Fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Norstedts. 2020. 283 sidor.
Nyskick.
–– FÖRLAGSNY! –– (Obetydliga ytmärken på pärmarna.) –– Se fler bilder! ––
Fermentering är matlagning med hjälp av goda mikroorganismer. Jäst, mögel och bakterier förändrar doft och textur i maten och bildar spännande smaker, som syra och umami. Dessutom kan fermenterad mat ha positiva effekter på vår hälsa.
• I den här boken får du bekanta dig med allt från kimchi, koji och kombucha till tempeh, kefir och surdeg. I bokens gedigna faktadel beskrivs fermenteringstekniker och mikrobiologiska processer på ett fängslande och lättfattligt vis.
• Med de detaljerade recepten som inte bara förklarar hur, utan varför, är det enkelt att lyckas med fermentering hemma och det behövs ingen dyr specialutrustning. Med några burkar, sildukar och en spis kommer man långt. Välkommen in i en fascinerande värld av goda smaker!
"Gedigen och genomarbetad bok. Det är uppenbart att författaren har stora kunskaper inom området. Tydliga recept som också är markerade med svårighetsgrad. Innehåller både teoriavsnitt och recept. Informativt men ändå lättillgängligt."
"Lätt att följa hur man ska göra och man blir sugen på att testa både det ena och det andra. Sedan är den dessutom estetiskt tilltalande."
–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789113107295
- Titel
- Stora boken om fermentering : fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier
- Författare
- Neikell, Jenny
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 283 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1010 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Succéböckerna Fermentera och Fermentera 2.0 banade väg för fermenteringsvågen i Sverige. I Stora boken om fermentering samlar vi de bästa recepten ur Jenny Neikells två tidigare böcker, och får även en ny uppdaterad faktadel och helt nya recept.
Fermentering är matlagning med hjälp av goda mikroorganismer. Jäst, mögel och bakterier förändrar doft och textur i maten och bildar spännande smaker, som syra och umami. Dessutom kan fermenterad mat ha positiva effekter på vår hälsa.
I den här boken får du bekanta dig med allt från kimchi, koji och kombucha till tempeh, kefir och surdeg. I bokens gedigna faktadel beskrivs fermenteringstekniker och mikrobiologiska processer på ett fängslande och lättfattligt vis.
Med de detaljerade recepten som inte bara förklarar hur, utan varför, är det enkelt att lyckas med fermentering hemma och det behövs ingen dyr specialutrustning. Med några burkar, sildukar och en spis kommer man långt. Välkommen in i en fascinerande värld av goda smaker!
