Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vildplockad svamp. Ätliga svampar från den svenska naturen.

Vildplockad svamp. Ätliga svampar från den svenska naturen.

Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2021. 190 sidor.

Mycket gott skick. Mjukband, fotoillustrerade första och sista uppslag. 8:o. 225x175x18 mm. 530 g. Välvårdat och fint ex, ej ägarnamn, skick som ny. [3809]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127171558
Titel
Vildplockad svamp
Författare
Sjölund, Niki
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2021
Omfång
190 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
175 x 224 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
530 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”Vildplockad svamp är en inspirerande djupdykning i svamparnas värld som fyller en funktion och är bra att ta med sig ut i skogen på svampplockningen.” BTJ
Kan du äta röksvamp och går det att smaksätta glass med rödgul trumpetsvamp? Vilken vildplockad svamp är nästan omöjlig att skilja från tillagad kyckling? Var kan du plocka världens dyraste matsvamp i Sverige och hur kokar du egentligen en hummersoppa utan att använda några skaldjur? Och kanske det viktigaste av allt: Hur gör du den perfekta svamptoasten?
I uppföljaren till succéboken Vildplockat ger Niki Sjölund svar på dessa frågor samtidigt som han inspirerar oss att gå ut i naturen och öppna ögonen för alla dessa fantastiska råvaror som växer vilt ute i våra skogar, på ängar och fjäll.
I Norden finns det över 10 000 svamparter och ungefär 100 av dessa är goda att äta. I Vildplockad svamp samlar Niki fakta om ett 50-tal favoriter: var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst rensas, förvaras, förädlas och, inte minst, hur du får ut det mesta av din svampskörd genom att se dem som individuella råvaror som alla kräver olika tillagningsmetoder.