Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den skånska smaken : gångna tiders matvanor i Skåne

Den skånska smaken : gångna tiders matvanor i Skåne

Inbunden bok.

Carlsson. 2009. 247 sidor. Inbunden. Vikt 516 gram. Nyskick, oläst.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173312134
Titel
Den skånska smaken : en bok om gångna tiders matvanor i Skåne
Författare
Nils-Arvid Bringéus
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2009
Omfång
247 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
144 x 206 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
516 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Detta är en matbok utan recept. Det handlar om maten som kulturarv. Idag är det populärt att tala om lokal och regional mat, då är det extra viktigt att plocka fram historien. Det gör författaren i denna bok. Och även här stöter man på den allestädes uppdykande Linné.
Den skånska smaken lyfter fram kunskapsarvet och förklarar sammanhang. Egenarten för landskapet framträder i såväl råvaror, tillagning och kryddning som i terminologi. Mångfalden är stor. Bringéus skriver om yttre betingelser, om kryddor, gröt, bröd, mjölk, smör, ost, köttmat, äggmat, soppor, vilt, fisk, drickablandningar, festmat och mycket annat. Exempel finns alltid.
Boken är rikt illustrerad och är spännande läsning för alla med matintresse. Nils-Arvid Bringéus är den svenska folklivsforskningens grand old man, fortfarande aktiv och med ett stort antal böcker bakom sig.